A magas klorofill tartalmú növények friss préslevei, a zöld levek hatóanyagaik révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolják. Lebontják a káros anyagokat, intenzíven méregtelenítenek, aminek köszönhetően javítják a test állapotát.
A klorofill tartalmú lékúrák fő előnye, hogy a szervezeted öngyógyító folyamatait aktiválják. A klorofill a növények zöld színanyaga, aminek segítségével a Nap fényenergiájából és szervetlen vegyületekből képesek saját testük szerves anyagait felépíteni.
Minden fűféléből jó hatásfokkal tudsz zöld lét nyerni, például árpa, lucerna, aromás fűszernövények, spenót, sóska stb. Leggyakrabban a fiatal búzanövények leveléből készült termékekkel találkozhatsz. A fűlevek kombinálhatók gyógyteákkal is. A lucerna például kitűnő kamillateával. A búzafű lét bio tönkölybúzából készítheted, amelyet 15-20 cm-es magasságnál kell levágnod. Ha túlnő, akkor elsárgul és nincs jó minőségű lé tartalma. A zöld levek fogyasztása leghatékonyabb koncentráltan, de hígíthatod uborka-, vagy zeller lével is.
Már búzafű nevelő szettek is kaphatók, így a teraszon is szüretelheted ezt a hasznos csodaszert. Sokak szerint csak azért nem terjedt el jobban a gyógyászatban a klorofill használata, mert nehézkes a feldolgozása, és csak frissen igazán hatásos. Így a tárolása sem megoldott.
Segíti a májat és az emésztést
A klorofill segíti és regenerálja a májat, melynek az emésztésben is jelentős szerepe van amellett, hogy a szervezet fő méregtelenítő szerve. A máj akár 70-85 százalékban is károsodhat úgy, hogy annak tüneteit még nem érzékeled. A klorofillos levekben számos olyan hatóanyag van, ami az emésztés és anyagcsere folyamatában igen hasznos. A choline feladata mérsékelni a zsírlerakódást, a kálium serkentően hat a folyamatra, míg a magnézium szintén a zsír lerakódását csökkent,i a magnézium-szulfát pedig a fertőzéses folyamatokban játszik jótékony szerepet.
Agypörgetés természetesen
Ép testben ép lélek – tartja a mondás, ami a zöld levek esetén is igaz. Azzal, hogy a szervezetet megtisztítják és tehermentesítik egyben sokkal energikusabbá is válsz. Ha pedig jó a közérzeted és semmilyen szervi baj nem nehezíti az életedet, akkor a szellemi tevékenységre sokkal több energia jut. A zöld levek magas klorofill tartalma miatt dúsítja a vért oxigénnel, javítva a sejtek vérellátását, az agyban is, aminek hatása gyorsan jelentkezik.
A klorofillos levek aktív összetevői tisztítják a vért, és semlegesítik a sejtekben tárolt méreganyagokat. Szervezeted az életműködéshez számos enzimet termel, de e folyamatokat kívülről bevitt természetes anyagokkal is erősítheted. A zöld levek az enzimek mellett bioflavonoidokat is tartalmaznak, melyek segítik a vér és a szövetek tisztulását. Képesek semlegesíteni a legkülönfélébb méreganyagokat: a kadmiumot, a nikotint a higanyt. Ezeket sókká alakítják, és így sokkal könnyebben ürülnek ki a szervezetből.
Hogyan hat?
A zöld lé fogyasztását egy evőkanálnyi mennyiséggel lehet kezdened, majd az adag fokozatos emelésével eljutsz az 1-1,5 deciliterig, ami a maximális adag és elsősorban betegség esetén ajánlott. Fogyasztása után 2-3 nappal erősebb szagú, zavaros lesz a vizeleted. A széklet hígabb lesz, de nem kell hasmenéstől tartani. A sejtekben és a sejt közötti állományban lerakódott méreganyagok a véráramba kerülnek, és folyamatosan ürülnek a vizelettel, a széklettel és a bőrön keresztül izzadás formájában. A méregtelenítési tünetek alatt egyesek nehezen viselik a búzafűié szagát, melynek oka a véráramba került méreganyagok. A szervezet folyamatos tisztulásával megszűnik ez a kellemetlen érzés.
Ha az első 2-3 hét erős méregtelenítésen sikerül túljutod, akkor már csak a pozitív hatások észlelhetők: a súlyfelesleg folyamatos leadása, normális széklet, életerő, kisebb fáradékonyság, nagyobb munkabírás, betegségekkel szemben nagyobb lesz az ellenállásod. A zöld levek akkor is hatnak, ha nem változtatsz az étrendeden. Azonban segíthető és gyorsítható a méregtelenítési folyamat, ha a kúra alatt csökkented, vagy elhagyod az állati fehérjék fogyasztását.
A búzafű lé és társai olyan állapotba hozza a szervezeted, hogy az gyógyulni tudjon akár több betegségből is. A kipréselt lé nem tartható el, nem tárolható még hűtőszekrényben sem sokáig, mert magas enzim-, és fehérje tartalma miatt az alkotórészek gyorsan elbomlanak. Csak frissen és éhgyomorra fogyaszd. Bevételét követően fél óra múlva már lehet tiszta vizet inni, egy óra múlva enni is lehet, természetesen célszerű a reggeli órákban a gyümölcslé, vagy a gyümölcs fogyasztása. A búzafűlé darálásakor visszamaradt száraz rostok még átmoshatok desztillált vízzel, ami azután elfogyasztható szomjoltóként. A zöld levek felhasználása belsőleg és külsőleg is lehetséges. Kenheted az arcbőrre pakolásként fél órára. Kötőhártya gyulladás esetén a szemedbe cseppentheted. Felhasználhatod allergiánál szájon át szedve, de egyes terapeuták beöntésként és irrigáló szerként is használják.
Készítése, beszerzése
A lényerés oka, hogy az emberi szervezet, a gyomor nem képes a búzafű rostjainak az emésztésére, másfelől pedig rágcsálással nem viheted be a szükséges lémennyiséget, hiszen akkor óriási mennyiségű zöld növényi részt kellene nyersen elfogyasztanod. Egy csomag búzafű 30 dkg, amiből 20 evőkanálnyi lé préselhető ki. Ez egyheti adag. Kismamák, szoptatós anyák is fogyaszthatják. Gyerekeknek 2 éves kortól ajánlott 1 kávéskanállal. A búzafű hűtőszekrényben egy hétig eláll. Naponta egyszer egy maroknyit lehet kipréselni, hogy a szükséges lé rendelkezésre álljon. A préseléshez lehet elektromos búzafűpréseket kapni. Ezek azért hasznos eszközök, mert a zöld növényi részekből sokkal nehezebben és kevesebb levet lehet kihozni, mint a lédús gyümölcsökből, ezért ez kézi erővel szinte lehetetlen. A búzafű előállítható otthon, vagy megvásárolható bioboltokban.
forrás: http://www.herbacio.hu/cikkek.php?9
Kapcsolódó hírek:
Egy csodálatos lehetőség, Egészséges lélek titka!
Válaszd a változást, válaszd az egészséges életet!
Bükki füvesember: ezek az ősz legfontosabb gyógynövényei
Egészségmegörző program