[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

:-X

Válasz

Mátis Éva üzente 14 éve

Kedves SiHing Hou!
Nagyon tisztelem a tudásodat és tetszik a karaktered, de mégis ellent
kell mondanom neked. Nem tartom félresiklottnak a beszélgetést a klub
topikjának szempontjából, mert hisz a klub neve is azt sugallja, hogy
Gyógyitásról másképpen Klub. Ha ehhez hozzáveszem Gabriella
köszöntőjét, hogy az ember test-lélek-szellem egységéből áll, és ezek
harmóniája jelenti az egészséget, akkor nem látom be, hogy ilyenkor
késő este , ellazulva miért ne társaloghatnánk spirituális dolgokról?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

:-)ezzel egyet is értek. Szerintem a szeretetet is ugyanúgy MEG KELL tanulni kezelni, mint bármi más energiát. Egy kis agykontroll mindennap,és minden jobb lenne. Bárki bármit mond(ördögtől való........stb)nekem nagyon bejött.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Kérlek benneteket zárjuk le ezt a félre siklott beszélgetést! Ez a téma maradhat személyes levelezés tárgya, de nem ezen klub topikjába való.

Válasz

Mátis Éva üzente 14 éve

Addig , amig az emberiség egzisztál a Földön, addig az emberi
gyarlóság is vele együtt létezik. Ugyanigy a szeretet és minden erény....
Mi lenne, ha a jóra koncentrálnánk többet, és pozitiv energiákat
sugároznánk és vonzanánk? Mennyivel könnyebben gyógyulhatnánk,
és gyógyithanának bennünket az arra hivatottak!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mégis pedobotrány van az Egyházon belül.
Hol a szeretet? - bocsi hogy beleszóltam

Válasz

Mátis Éva üzente 14 éve

Mégis túlélte a Kereszténység! Erős vár a mi Istenünk!

Válasz

Mátis Éva üzente 14 éve

Kedves Sihing Hou!
A te utolsó szavad jogán...én szivesebben hallanám az alázat helyet
a szeretet szavunkat.
A Jézus által mondott - Távozz tőlem Sátán! - az eredeti görög nyelven igy
hangzik: Apage Satana! Az apage az AGAPE -szeretet- szó anagrammája.
Tehát mivel üzzük el a Sátánt? Szeretettel! Szerintem a szeretet jobban
dolgozik az alázatnál.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Kedves Tibor!
Köszönöm a bizalmat, de én is csak homályban kutakodó, bizonytalan ember vagyok, csakúgy, mint legtöbbünk.
A Sátán a Trónt körül álló kerubok egyike volt. Az okosság angyala. Pont az okossága és felfuvalkodottsága rontotta meg. Egy dologgal győzetett le, amitől mind a mai napig fél: ez az őszinte alázat. Minden erény alapköve.
Ez már ezen az oldalon meglehetősen off. Abba hagyom mielőtt kiebrudalnak innét :-)).
Nagyon szép napot kívánok mindenkinek és azt, hogy aki kéri a Megkülönböztetés Szellemét, annak Isten adja is meg!

Válasz

Kormos Tibor üzente 14 éve

Kedves SiHing Hou !

Nagyon nehéz a mai világban eligazodni , hogy hol van az igazság! Úgy érzem, neked sikerült! Minden tiszteletem a bátorságodért, hogy ezt bróbálod megoszteni másokkal!
Sajnos a Gonosz gondoskodott róla, hogy jó nagy káoszt teremtsen a fejekben, és necsak, hogy hatalmas károkat és szemvedést okozott nekünk, de az emberiség zömét sikerült tévútra vezetnie! Tudja, hogy napjai meg vannak számlűlva, hiszen az Itélet kimondatott rá, de, még most is igyekszik tömegeket maga mellé űllítani! Persze, hogy azt nem közli; ti is velem együtt halálra lesztek ítélve!
Teszi mindezt olyan ravaszul, hogy számtalan embert kápráztat el csodáival, pl.: emberfeletti gyógyításokkal, ami igen meggyőző tud lenni, s a jó oldalnak tulajdonítjuk, valójában pedig máris a hálójába kerültünk. Ezek a csaodagyógyulások valóban emberfelettiek, és számunkra érthetetlenek, neki viszont gyerekjáték, s pont ezzel él vissza! Ne feledjük: Sátán hatalmas, nagyon régóta élő gonosszá vált lény, ki nag erejű, nagy tudású, ráadásul évezredek álltak rendelkezésére, hogy minket tanulmányozzon, alaposan kiismerjen! Egyedül ellene: semmik vagyunk, porszemek! Nem is tudom továbbírni, elvesztettem a fonalat...
Lényeg, hogy rakjuk már valahogy össze a módját, hogyan tudjuk meglelni a "keskeny ösvényt", hogy ne a "széles úton" menjünk a tömegekkel a pusztulásba!
Köszönöm a figyelmet!

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Érdekes, de az Egyház életében a legnagyobb töréseket a szerzeteseknek köszönhetjük. Ma nem venné jó néven senki a felekezetéből, de Luther Márton is katolikus szerzetes volt...
Az ő nevéhez fűződik az első igazi Egyház szakadás...

Tímea :-))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sziasztok:-)
juj, izgalmas a téma.
Egyet értek Sihnggel - remélem örül neki - de ha jól tudom és jön egy idézet!!:
A Reiki energia-gyógyászati és spirituális rendszert Mr. Mikao Usui(katolikus szerzetes) fedezte fel és alapította meg a XX. Század elején.
Nem hinném, hogy Istentagadó lett volna, na persze biztos máglyán végezte volna, szegény.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Csaba, amit írtál teljesen rendben van, ám én a helyedben különbségeket tennék a "természetgyógyászok" között. Nem minden gyógyító tudomány származik az Ördögtől. Ezt neked még nagyon meg kell tanulnod, különben a szeretetlenség bűnébe esel és a Sátán a jó szándékod kihasználva ülteti el a félelem lelkét a szívedben.
A teremtés sokkal bonyolultabb a materialista tudományos felfogásnál. Ezt neked is meg kell értened, különben beállsz abba a sorba, amelyikben a boszorkány perek kiagyalói álltak!
Ne felejtsd Galileit és a névtelen felfedezőket, akiket az elvakult "vallásosság" ítélt el a maguk idejében! Ma pedig az ő általuk feltalált, vagy inkább megtalált dolgokon alapuló masinán hirdetheted Jézus Igéjét. Ámen!
Jézus idejében is volt orvostudomány, Ő mégsem az ellen, hanem a vallási képmutatás és a szeretetlenség ellen emelte fel a szavát...
Isten nem azért teremtette ezt a gyönyörű és bonyolult világot, hogy féljünk tőle, hanem, hogy uralmunk alá hajtsuk, megismerve, megszeretve a maga teljességében és tiszteletben tartva azt, hogy Ő a Földön járva mindent megszentelt újra. Uralmunk pedig olyan legyen, mint a házasságban a férfii uralma a nő felett, mely inkább Krisztus szolgálatára hasonlít és nem egy igazi uralom! Legyünk a Föld és a teremtés feje, ahogy Jézus feje az egyháznak!
Folyamatosan kell kutatnunk alázattal a teremtés titkait, hogy mindenért hálát adva, újra Istennek adjunk mindent. Azért, hogy újra Ő legyen Minden, Mindenben...
Ezt még meg kell tanulnod, hogy a Szent Szellem, aki a munkát elkezdte benned, be is tudja fejezni! Úgy legyen!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Timi.
Jézus a reikis szellemeket ki is űzte volna olyan emberekből akik hozzá fordultak volna ilyesmivel.
Akkor is voltak "Lézengő ördögűzők" de Pál apostol idejében ez az ő számukra tragikomikus megszégyenülést hozott. Ahogy az egyik páciensből ki is szólt a démon "-Jézust ismerem, Pálról is tudok, de ti kicsodák vagytok?" És úgy megtépte őket, hogy meztelenül, megszégyenítve futottak ki az épületből.(Ap'csel, 19,13)
Pál a szanhedrin vezető teológusaként szavazati jogával élve halálra ítélte az egyház első vértanúját Istvánt.
A főpapoktól és az egyéb hatalmi szervektől megbízatást kért a kereszténység kiirtására, de maga is találkozott Jézussal a Damaszkuszi úton, és egy ideig vakként csak ült egy házban, míg egy keresztény nem imádkozott érte, hogy ismét lásson. Utána teljes erőből nekiállt hirdetni Jézust mint messiást.
Nem egyedül ment hirdetni, hiszen, mint kiderül a története leírásokat Márk, Lukács és még más keresztények is kísérték útjain.
Jézus a maga idejében ahogy az írások is tanúskodtak róla, nem igazán szorult ellátásra.
Negyven napig böjtölt a bemerítkezése után.
A Sátán azzal kísértette, hogy nem is Isten fia, ha nem változtatja a köveket kenyérré.
Máskor Amikor a tanítványai ételt hoztak neki, azt mondta, hogy ő már azzal is jól lakik, hogyha az Atya dolgait végzi.
(Néhány kereszténytől máskor is halottam, hogy többnapos Istentiszteleteken nem is esznek, mert nem éheznek meg, miközben szolgálnak. Én ilyent még csak egyszer tapasztaltam.)
Amikor az ötezernyi sokaságot megetette öt halból és két kenyérből az is az ellátás egyik természetfeletti csodáját mutatja be, és amikor a hétezreknek teremtett ételt a pusztában szintén egy kevés ételből az is ugyanaz.
Amikor az adópénzt kellett megfizetni a templom bejáratánál, Pétert küldte le a tengerhez, hogy vessen be horgot és az első hal szájában ott lesz az adópénz. Mindjárt volt étel is és pénz is.
Mégis egy olyan ellátási rendszert hozott létre a körülötte forgolódó tanítványokból, ahol mindenkinek megvolt a maga feladata.
Jézus sok ördöngöst is meggyógyított, ami lehet akár megszálltság állapotára utaló szó, akár ördögi praktikákkal foglalkozó (ma reikis, agykontrollos, természetgyógyász....STB.) emberek jelzője is, hiszen az ördöngös szót a Gadarénusra is használja a biblia és Elimásra is aki az ördögi tudományokat tanította, aki versenyre is kelt Pál apostollal de vakként volt kénytelen kiszállni a versenyből megveretve, hiszen Isten nagyobb erőt képvisel és az ő tanítványai is, mint azt állítják a "nagymesterek" akik A "szeretet" erejével egy Jézusra és egyéb kozmikus erőkre hivatkozva "gyógyítanak".
Mózes tíz csapásánál még nem vegyítették össze az Egyiptomi varázslók, (Jánesz és Jámbresz) az erőket. ahogy olvassuk, az első három csapást még tudták utánozni, de aztán már nem is állhattak meg, nemhogy Mózessel szemben de még a fáraó előtt sem.
Az a tíz csapás olyan Isteneket győzött le, olyan szellemi erőket semmisített meg, amiben az Egyiptomiak hittek.
Nagyobb Isten ereje minden más erőnél.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szia Sihing !
:)Hűűűű, ez kielégítő válasz volt. Most már egyre inkább kíváncsi vagyok Rád, majd a táborodban. Majd kérdezek a táborról.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Kedves Tímea Jézus azt mondja: "Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet". Az, hogy Ő gyógyított az az Ő lényéből fakadt. Azt jelentette számunkra, hogy elérkezett a megváltás, a kiegészülés, a beteljesedés ideje. Semmiképp sem hasonlítanám ezt az emberi energiák használatához. a Kanalizáláshoz végképp nem. Volt egy eset, amikor úgy gyógyította meg a vérfolyásos asszonyt, hogy nem is akarta. Egyszerűen azt vette észre, hogy "erő áradt ki belőlem...".
Jézus maga a gyógyulás és nem a gyógyító.
Jézust földii élete során sok tanítvány és köztük sok nő követte. Ők mostak rá, etették, ellátták mindennel, amire szüksége volt. Jézus munkája az evangélium hírdetése lett arra a három évre.
Igy tehát értelmetlen azt mondani, hogy neki nem voltak szükségletei, amiket bizony valóban az adományok elégítettek ki.
Jézus nem kért pénzt tehát a gyógyításért és a tanítványok mindegyike dolgozott valamit. Pál például kosarat font és ebből tartotta fenn magát.
Tehát a gyógyítóknak is, ha valóban keresztények, munkával kell megkeresniük a kenyerük árát.
Más dolog azonban a gyógyítás, ami nem az Istentől jön. A reiki egy tanulási folyamat. Jézus tanítványai karizmaként ( a közösség javára kapott ajándékként) Isten által gyógyítanak. Meghajtva fejüket akkor, amikor Istennek más tervei vannak. A Tanult és az adományként kapott képességek között más óriási különbségek is vannak, de ezekre nem térek ki, mert akkor már megint intoleráns lennék...
Szerintem az emberi ügyeskedést mindenképp el kell választani Isten nyilvánvaló közbelépésétől. A Hit általi gyógyítást pedig a technikai hókuszpókusztól.
Ne felejtsük: a fáraó varázslói mind a kilenc csapást utánozni tudták, csak a tizedikben buktak el.
Ez egy tiszta tanítás arról, hogy nem minden arany, ami fénylik és nem minden gyógyító ereje származik Istentől.
Itt abba is hagyom, mert nem szándékozom erről vitát nyitni. Láttam már ezt is és azt is. Világosan meg tudom különböztetni egymástól a kettőt. Erre persze bárki képes lenne.
Olyan sok aspektusa van a gyógyulásnak a placebó hatáson kezdve az önszuggesztión át a valódi energetikai gyógyításig, mely az akupunktúra, vagy a moxa és stb terápia (ez utóbbi gyógyítók véletlenül sem állítják, hogy képességüket közvetlenül Istentől kapták volna), hogy nagyon nehéz megállapítani néhány esetekben mi is vezetett a gyógyulásig?
Én már egyszer leírtam itt. A tudományban hiszek és abban, hogy Isten a tudomány felett áll. Csak a felszínét kapargatjuk a valóságnak, "csak tükör által, homályosan látunk", "csak rész szerint van bennünk a világunk", ezért tévedünk el sokszor a gonosz lelkek által állított útvesztőkben...

Válasz

Kiss Lászlóné üzente 14 éve

Szia! Igazad van, a reikinek, semmi köze a hipnózishoz. Ez egy pontról pontra történő gyógyítás, de tudjátok ,mit, ha van a környezetetekben reikis, próbáljátok ki, csodálatos érzésben lesz részetek. További szép napot mindenkinek. Erzsó

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az lehet, de adományt BIZTOS!!!!!! elfogadott a tanítványaival együtt - étel, ital, szállás!Ja és biztos voltak jómódú keresztényhitűek, akik anyagilag is támogatták a Mestert.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

De Jézus NEM kért érte semmit!!!!!! Főleg nem PÉNZT!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sziasztok!
Végül is Jézus is kézzel gyógyított - javítsatok ki ha tévednék - akkor ő reikis - tudom most ez elég furcsán hangzik, de igaz!, ugyebár? Én sem hiszem, hogy ördögtől valóak lennének ezek a dolgok, inkább vannak emberek, akik ördögnek akarják látni! pedig szerintem a nyitottsággal többre mennének.
Szép napot mindenkinek

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem értek egyet.Én ugyan nem vagyok szakértő,de ismerek más kézrátételes segítő módszert.Az érzékelhető javulást a személyes kontaktus és a gyógyulni vágyó ember saját testén pontról-pontra való haladás érzékelése ,és az ezt követő ellazulás eredményezi.Ez biztos.Nem mosnám össze a reikit a hipnózissal,mert az előbbi egy gyógyító módszer utóbbit pedig kutatják.Tudom,hogy nem csak jószándékú emberek vannak.És miután nincs elég gyógyulni vágyó, de van elég gyógyítani vágyó ember ,sok az un. gyógyító tanfolyam amin nagyon keveset tanulnak meg és ez pénzbe kerül.De ennek kétlem hogy bármi köze lenne az ördöghöz. üdv.F P

Válasz

Hajdúné Antal Gabriella üzente 14 éve

Úgy gondolom, hogy akik a "nagy gyógyítóknak" hisznek, nincsenek birtokában azoknak az ismereteknek, amellyel valóban tudnának tenni az egészségükért. Gondolok itt a természet gyógyító erejére - nap, tiszta levegő, pollenmentes környezet, tisztán - vegyszermentesen - termesztett növények, a földből feltörő gáz, stb.
A hitnek természetesen jelentős ereje van, de nem a csodákban kell hinni - azok az idők elmúltak. Hinni kell abban, hogy ha változtatok a rossz szokásaimon, változtatok az étrendemen, többet mozgok, pozitív gondolatokat dédelgetek és megkeresem azokat a forrásokat, amelyek segítenek leküzdenem a betegségeket, annak valóban lesz eredménye !
Sajnos a napokban tapasztaltam, hogy egy felmérés során 100 megkérdezettből mindössze ketten hallottak valamennyit arról a gyógyulási lehetőségről, amely emberek ezreinek adna könnyebbséget, tenné lehetővé hogy kevesebb gyógyszert szedjenek, biztosítaná, hogy ne jussanak el a betegségnek arra a fokára, ahol már csak a csonkolásos műtét segít !
Nos, ezt a lehetőséget - a többivel együtt - ki kellene aknázni, nem pedig holmi vajákosoknak elhinni, hogy a ráolvasás segít bizonyos betegségeken.
Nem azokról beszélek, akik a tudásukkal, jószándékukkal segítenek a rászorulókon. Igen, segítsenek !
De tegyenek még többet !
Felvilágosítással, ismeretekkel lássák el azokat, akik ezt más forrásból nem tudják megszerezni !
Én is ezt próbálom tenni, de még csak a kezdet kezdetén tartok.
Szeretnék megismertetni egy olyan természeti csodát, amely hozzáférhető sokaknak, anyagilag sem olyan megterhelő, mint a rendszeres gyógyszerszedés, és nem a külföldi pénzmágnások zsebét tömi, hanem egy kis közösség megélhetését biztosítja, egy olyan időszakban, amikor minden külföldről behozott és itthon gyártott gyógyszer ára egyre emelkedik.
Kérlek Benneteket, hogy akit érdekel keressen meg.

Üdvözlettel Hajdúné Gabi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Van még ilyen a 2010-ben?
Tudományosan megalapozott dolgokért, kutatásokért termékekért persze hogy kiad az ember pénzt.
Én is megvettem a kislányomnak egy étrendkiegészítőt -nem is olyan olcsón, de a Magyar Tudományos Akadémia Professzora van mögötte!!! és azóta-lekopogom- nincs baja.....
Anyukámnak is sok egészségügyi problémája van és neki is vettem más terméket, bevizsgált kuatatási eredményekkel alátámasztott!!!! dolgot szintén nem olcsón, de használ...és akinek tehetem ajánlom is!!

DE imátkozni INGYEN szoktam!!! És hinni is INGYEN hiszek!
Templomba is INGYEN lehet járni!!!

És mellesleg a Professzorral is találkozhatom most hétvégén egy INGYENES rendezvényen Siófokon!!!

Könyörgöm................

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szia Erzsó!
Teljesen egyetértek veled, az is egy lehúzás, amikor a jövinek a 10 százalékát elveszik, és még büszkék is erre.

Válasz

Kiss Lászlóné üzente 14 éve

Szia Timi! Én sem akarok bántani senkit, mert Isten őrizz, nekem ehhez nincs jogom, de az Én környezetemben is vannak ilyen magukat "Istenhívőnek" tartó emberek, akiknél le kell tenni minden jövedelmed 10%-át, és hírdetik magukról, hogy náluk a gyógulás, a megtisztulás, stb. Ez nem szélhámosság? Nem vagyok se hit, se vallás ellenes, de azért ami túlzás, az túlzás. Ez az Én véleményem. Erzsó

Válasz

Kiss Lászlóné üzente 14 éve

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat, de nem tartom magam szélhámosnak. Sőt, nagyon sok emberen segítettem már, és hálásak. Én nem a pénz miatt csinálom, mert az emberek egészsége számomra a legfontosabb. Nem hiszitek el, de nekem az az igazi fizetség, amikor látom, hogy jól érzi magát a beteg. Tevékenységem ugyanis úgy kezdődött, hogy 1999-ben diagnosztizáltak nálam egy tüdő daganatot, áttétel megkérdőjelezve. A sebész, műtétet javasolt. Reiki Mester barátom régen felfedezte bennem az energia áramlását, és javasolta már ezt megelőzően mielőtt ki nem derült a betegségem, hogy végezzem el a Reiki I. tanfolyamot, az öngyógyítás szempontjából nem lesz káromra. Mikor a műtétet javasolták, ekkor Ő jutott eszembe, és időt kértem a sebésztől.
Megkerestem a Mester barátomat, és elvégeztem az I. fokozatát a Reikinek. Elkezdtem magam kezelni napi szinten. 3 hónap múlva hívtak vissza kontrolra, a CT. eredmény: Halványodott a foltom. Újra jött a sebész a javaslatával, Én még kértem egy kis időt. Újabb 3 hónapot kaptam, tovább folytattam a kezelésemet, és bár hihetetlen, - de leleletekkel tudom bizonyítani - de negatív lelettel mentem vissza az orvoshoz. Ők is csodálkoztak. Igaz, nagyon sokat számít a hit. Nem vagyok egy templomjáró ember, de bátran vallom, hogy a hitem az nagy, ami természetesen szükséges az egyén gyógyulásához. Ezután végeztem el a II. fokozatot, itt már - abból a megfontolásból, hogy segítettem magamon, másokon miért ne segítsek? - a közeli ismerősi körömben segítettem azoknak, akik betegek voltak. Sok példát tudnék itt nektek felsorolni. Volt egy nagyon kedves ismerősöm évekkel ezelőtt, megkért rá, hogy kezeljem, mert olyan migrénes fejfájásba szenvedett, hogy hetente 2-3 alkalommal a mentő vitte el. Végig csináltuk a kúrát, azóta Hála Istennek, nem fájt a feje. Tudnék nektek nagyon sok példát leírni. Évekkel később éreztem belső indíttatást arra, hogy el kell végeznem a Mester fokozatot, és meg is tettem. Azóta nagyon sok emberen segítettem már, és segítek a mai napig is. Bíznak bennem az emberek, mert jelentős javulás következik be a kezelés alkalmával, mint ahogy én is bízom az Isten segítségében, amit meg is kapok. Mégegyszer köszönöm a hozzászólásokat, és várom továbbra is véleményeteket. Biztosan vannak akik "csalók" egy percig sem vitatom, sőt itt az Én környezetemben is volt már olyan beteg, aki elmondta, hogy egy-egy kezelésért 5-10.000.-Ft. körüli összeget fizetett ki, és semmi eredmény nem volt. Tudjátok Én hiszem és vallom, hogy véletlenek nincsenek, minden történik valamiért. Velem ez történt, ennek kellett történnie ahhoz, hogy elinduljak ezen az úton és ezért hálás is vagyok. Üdvözlök mindenkit sok szeretettel és kívánok nektek nagyon szép napot. Erzsó

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sziasztok!
A fenti cikkben biztos van némi igazság - valóban vannak szélhámosok - azonban sajnos egy magát kereszténynek mondó szervezet az unokatesóimat rendesen levetkőztette anyagilag, mindezt Jézus nevében. Nem bántásból írtam.

Válasz

Eipl Jánosné üzente 14 éve

Ha hű maradsz magadhoz, tudni fogod, hogyan élj.
-Johann Wolfgang Goethe-

Válasz