[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Rostban gazdag étkezés ajánlott. A rost megköti a vizet. Ha nem iszunk evés után (eleget), akkor a belekből köti meg a vizet. Ezzel szorulást okoz, de csak hajrá!

Válasz

Kistüttősiné Tóth Katalin üzente 14 éve

Kedves László!
Öntől azt szeretném kérdezni, hogy pontosan milyen víz a lúgos víz, és hogy lehet hozzájutni?
Illetve milyen víztisztító berendezést érdemes beszerezni, és hol? Már régóta szeretnék egyet, főleg a kicsi gyermekeim miatt. De mindig újabb-újabb fajtáról mondják, hogy az a legjobb. Kérem adjon tanácsot.
Köszönettel: Kistüttősiné

Válasz

Kistüttősiné Tóth Katalin üzente 14 éve

Kedves Anikó!
Lehet, hogy maradinak tűnök, de azért az A-vitaminról se feledkezzünk meg! Lehet, hogy ennek pótlása is segíthet problémáján. A folyadékpótlással is teljesen egyetértek. És a szervezet sav-bázis egyensúlyára is igen érdemes odafigyelni valóban.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Anikó!
A szájszél cserepedése és berepedezése a savasodás miatt vagy a kevés folyadék miatt fordulhat elő.
A napi 1L lúgos víz fogyasztása helyreállítaná a ph szintet.
üdvözlettel:
Rácz László

Válasz

Racz Laszlo üzente 14 éve

Nagyon érdekes a cikk.
Az én otthonomban van ozmoz reverse víztisztító és egy kangen vizet előállító gép.
Én akkor iszom tiszta vizet amikor szomjas vagyok de a lúgos víz itatja magát.
A palackozott vizeket nem ajánlom senkinek inkább szerezzenek be házi víztisztítót.
Több előnye is van pl:friss vizet ihatok nem kell sorba állni nem kell cipekedni és a pille palackokkal nem szennyezem a környezetem.
Mindenkinek szép napot és öntsünk tiszta vizet a pohárba.

Válasz

Simon Lajosné üzente 14 éve

Egy kis segítséget szeretnék kérni:

szájszél cserepesedés és berepedezés

Ha valaki találkozott esetleg gyógyított ilyen problémát, kérem segítsen, mivel lehet gyógyítani, akár gyógytea, étrendváltás vagy más alternativa.
Előre is köszönöm
Anikó Sné

Válasz

Kistüttősiné Tóth Katalin üzente 14 éve

A gyermekek folyadékszükségletéhez: így szokták meghatározni: az első 10 kg.-ig 100 ml/kg/nap, a 10-20 kg közti kg-ra 50 ml/kg/nap, 20 kg feletti kg-ra 20 ml/kg/nap. Tehát pl. egy 25 kg-os gyerek esetén: 10x100 ml+10x50ml+5x20ml=1600 ml. Ez persze egy előírás, de hasznos tudni, mert jó irányadó ahhoz, hogy meghatározzuk, mennyit is kéne innia csemeténknek, és próbáljuk legalább valamennyire ezt megközelíteni. Főleg, hogy ők sokkal hamarabb kiszáradhatnak pl. hasmenéses, hányásos betegségek alkalmával, vagy akár a nyári nagy melegben.

Válasz

v maria üzente 14 éve

nagyon jó a cikk!
sokat tanultam belőle, köszönöm!

Válasz

dr. Németh Csaba üzente 14 éve

Gratulálok a cikkhez. Bár nemértek a keleti orvosláshoz, de nagyon érzékletesen mutatja be a víz szervezetünkben játszott szerepét.
Csak pár apró kiegészítésem lenne ezzel kapcsolatban:
- Amikor napi 2-2,5 literes vizbevitelről szólnak azt általában elfelejtik hozzátenni, hogy ez testsúly arányosan értendő, ez egy felnőtt, 70-80 kg-os személy átlagos adagja. Egy kisgyermek számára azonban ez a mennyiség már mérgező lenne!
- Azt viszont nem biztos, hogy érdemes megvárnunk az ivással, hogy szomjasak legyünk. Az ember ebben az egyrészt elkényelmesedett, másrészt rohanó életmódban már nem igazán vesz tudomást saját szervezete jelzéseiről sem, nem figyel rájuk eléggé. Talán furcsa, de sokan a szomjuság érzetet összekeverik az éhségérzettel, s akkor is inkább esznek, amikor inniuk kéne. Amikor már egyértelműen jelentkezik a szomjúság, az már a test egyfajta vészjelzése, arra utal, hogy baj van - ezért nem célszerű kivárni.Szerintem 2 óránkén nyugodtan felhajthatunk egy pohárral. Egészségünkre!

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Kedves Simon Lajosné!
Én nem vagyok orvos, sem gyógyító. Csak az egészségeseknek segítek annak megtartásában.
Sajnos azok amiket megírt nem elegendő információk. Én ismerem a Magyar Kínai Akupunktőrök Szövetségének elnök helyettesét.
Shao doktorúr a legtapasztaltabb akupunktőr, akit csak Magyar országon el lehet érni. Kérem Beszéljenek vele. A doktor úr azon kevesek közé tartozik, akiket a pénz nem varázsolt még el. Megbízható, a beteg egészségét tartja szem előtt. Képzett a nyugati orvoslásban is. Ha tud, akkor segít, ha nem akkor azt is megmondja. Kérem, kérjenek tőle tanácsot az ügyben!
A doktor úr weboldala:
http://wudangshanhu.5mp.eu/web.php?a=wudangshanhu&o=4ebXbeP4b3
Az időpontot a vizsgálatra telefonon beszéljék meg! Nem elegendő ebben az esetben a levélírás.
Tisztelettel:
SiHing Hou

Válasz

Simon Lajosné üzente 14 éve

Egy kéréssel fordulnék SiHing Houhoz, egyik ismerősöm édesanyjánál veseelégtelenséget
állapítottak meg, már a műtétet is kitűzték, még annyit tudok, hogy hosszú ideig dohányzott, de most csak 4 szálat naponta. Ennyi információ elég-e ahhoz, hogy tudjon tanácsot adni?
Én úgy tudom, hogy a hajdina az gyógyszer a vesének, Önnek mi a véleménye? Ebben az
esetben az akupunktura még segíthet? Használna e valamilyen vitamin, gyógytea vagy a sü
sszler sók? Ön, ha gyógyít, hol lehet elérni? Minden információt hálásan köszönök
Anikó Sné

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon érdekes volt a cikk.Sokat tanultam belőle.Egy ismerősöm szerint szűrt vízből napi
két és fél- 4 liter vizet kéne meginni.Én ezt egy kicsit sokalltam mindig.Én is csak akkor szoktam inni,ha szomjas vagyok.Bár sokszor 1liternél nem iszom többet.Valószínű többet
kéne tudni a szervezetemről,a szerveim állapotáról.Még nem késő.

Buriánné Kozma Irén

Válasz

androméden üzente 14 éve

Kedves Jolán,

az adósság ügyében:

"Míg az MNB elemzése szerint a 90-es évek elején csökkent a külföldi államadósság, Boros Imre korábban a Magyar Nemzetben rámutatott: az 1989-es 22 milliárd dollárról 55 milliárd dollárra ugrott a magyar államadósság a Horn-kormány időszakában. A rendszerváltáskor megindult privatizációt a szocialista-liberális kormány eszeveszetten felgyorsította – minden különösebb haszon nélkül."

sajnálom de ez erősen offtopik nem is folytatom igény szerint törölhető ez a kis kiegészítés..:D

Válasz

Ambrusics Jolán üzente 14 éve

Kormos Úr!
Hogy tud olyanokat írni, hogy a másik rendszer tette tönkre a gazdaságunkat? Tudja Ön, hogy 1989-be 4% volt a gazdasági fejlődés, ma pedig 1%. Gondolja végig, mit produkált az a másik rendszer. Városok épültek,gyárak, kórházak, villamosították a vasutat és még sorolhatnám, de nincs kedvem, mert úgyis tudom, hogy mind ez hiába! Most az lenne a válasz, hogy mennyi adósságot hagyott hátra a rendszer. Én leírom, tizenhatmillió Dollárt. Amit rendszerváltás idejében el kívánt engedni Amerika, de Antal József ezt elutasította. Lengyelország, Csehszlovákia élt ezzel a lehetőséggel. Ne beszéljünk milliárdról, mert akkor még olyan sokat ért a Forint, hogy ezt a számot még nem használtuk! Én is érettségiztem, 72 éves vagyok, a múlt élő tanúja. Nem volt szándékomban politizálni, de nagyon felháborít, amikor olyan dolgokról olvasok, vagy hallok, melyek nem valósak. Sajnos áldozatok lettünk!

Válasz

Ambrusics Jolán üzente 14 éve

Nagyon is egyet értek a víz fogyasztást illetően. Én mindíg arra figyelmeztettem e családom, hogy csak akkor igyanak vizet, ha szomjasak. Örömmel olvasom, hogy az én tanult dolgaim beigazolódnak. Sajnos az ivásra való buzdítás is egy üzlet. A sok szénsavas italtól felfújódnak a belek, meg nő a gyomor.Bizony, nagyon fontos oda figyelni arra, hogy mit és mikor eszünk, iszunk. Jó lenne, ha az egészséges életmód végre nem lenne üzlet, mert ennek érdekében olyan dolgokra beszélik rá az embert, amivel teljesen tönkre teszi az egészségét, felborul az egyensúly!

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Kedves Katalin, ebből a párbeszédből ön a kultúrált vita és problémakezelés gyakorlatát sajátíthatta el. Máris tanult valamit!
Különben valóban igaza van. Ez a vita itt nem volt szükséges, de legalább jó véget ért!
Nagyon szép napot kívánok önnek is!

Válasz

Kistüttősiné Tóth Katalin üzente 14 éve

Azt hiszem kissé messze kerültünk a folyadék fogyasztás rejtelmeitől, egy kicsit megrémülve olvastam a két úr "eszmecseréjét" Csatlakozok Mária véleményéhez, miszerint ez a fórum arra hivatott, hogy tanuljunk sok okos dolgot egymástól, és szélesítsük látókörünket. (Mindenféle indulatok, meg politizálás nélkül)

Válasz

Máté Tóth Mária üzente 14 éve

:) Igazán örülök, hogy végülis egyetértenek,s két értelmesen gondolkozó ember nem csatározik,hanem majd sok okos dolgot ide írva tágítják ismereteinket.Üdv

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Kedves Tibor, most már bármikor rám talál. Örülök, hogy tisztáztuk a félreértést köztünk.
Azért használom a taoista nevem, mert azért nagyon megszenvedve, megküzdöttem.
A SiHing Tanítót és Belső Embert un. "Ajtón Belüli", vagyis mélyebb beavatást elnyert embert jelent. A Hou név a Mennyei Majom taoista istenségre utal (bár én is keresztény vagyok), aki a legyőzhetetlen jókedv és tréfa istensége és e mellett legyűrhetetlen harcos is. E kettőssége miatt kilóg kicsit a taoista panteonból. A mesterem úgy látta én is kicsit olyan vagyok, mint a Mennyei Majom. Több bajnoki győzelmemmel és a jó kedvre való törekvésemmel vívtam ki ezt a nevet. Büszke vagyok rá. Annál is inkább, mert velem született szerotonin rendszer zavarom van, ami depresszióval, szorongással, miegyébbel jár. Sajnos genetikai a dolog, így sohasem gyógyulhatok meg belőle, de mindent megteszek, hogy úrrá legyek felette. Nevem számomra ezt a küzdelmet és a győzelmet is jelenti.
Tisztelettel:
Wlacsil Zoltán

Válasz

Kormos Tibor üzente 14 éve

Kedves Wlacsil Zoltán!

Köszönöm, hogy megtisztelt válaszával!
Sajnos félreértettem a származását, mivel kínai nevet használ. Pedig van szép, becsületes magyar neve, amit büszkén vállalhatna! (mindegy, ez az Ön magánügye)
Igaza van, valóban hőzöngök, de azért finomítsunk egy kicsit; nem esztelenül, csak indulatokkal tele, agresszivitásom azoknak szól, akik szürkeállományukat arra használják, hogy legyen mire tenni a kalapot. Igen, halálosan idegesít a közöny, a "birka szellem", melyet nap-mint nap tapasztalok, és én is hibáztatom a honfitársaimat, hogy miért tűrik meg azt a "maroknyi " parazitát, akik az orrunknál fogva vezetnek?! (közben egyetlen cél vezérli őket:; --"van min.4 évem rá, hogy degeszre tömjem a zsebemet, a többi le van sz...va!" Miért nincs igazi összefogás, hisz ami az én érdekem, az a szomszédomé is, ő is itt "él", márha ezt a vegetálást életnek lehet nevezni, és miért él még mindig makacsul a fejekben, a "dögöljön meg a más tehene is!" szemlélet?!
Szerintem a multikkal sem lenne itt semmi baj, ha végre felébrednénk, és mint "tudatos vásárlók" egyszerűen nem mennénk be a .... nem írom le, milyen nevű nagyáruházakba, "bojkottálnánk" őket! Ők pedig, mivel nem hülyék, pánikszerűen zárnának be, hiszen egyetlen vásárló nélküli nap akkorát buknának, (fűtés, világítás, klíma, hűtők, személyzet, biztonságiak, a romló árúk, stb. mint a nagyalföld! Persze, ehhez fel kéne nőnünk oda, hogy megértsük: mégha átmenetilieg többet is fizetnénk az árúért, de megválogatnánk, hogy ezzel pl. magyar termelőt támogatnánk, esetleg egy fejlődő országbelit, tehát az iorrunknál messzebbre is néznénk!!!
Sok minden mondanivalóm lenne még, úgy látom, Ön értelmes ember, és végre méltó partnerre találtam, szeretném önnel tartani a kapcsolatot, és lenne mit megbeszélnünk!
Szeretettel üdvözlöm, búcsúzom, mert lejár a limit.
Üdv! Tibor

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Kedves Karmos, akarom mondani Kormos Úr!

"
Kormos Tibor vagyok, nem vagyok orvos, vagy gyógyász, anatómiából is csak gimnáziumi ismereteim vannak, egy átlagos kisnyugdíjas vagyok a sok millióból.
Egy kis gondom akadt a cikkeddel!
Én is, mint sokan mások szeretnék minél tovább élni, és minél egészségesebben, és ennek érdekében "mindent" megteszek legjobb tudásom szerint. És itt a kulcsszó: legjobb tudás!!
Mi is az? A mi korosztályunkat sok mindenre tanították, aztán annak az ellenkezőjére, és most nem a politikára gondolok, hanem az egészségre, tukmáltak fehér liszttel, meg kristálycukorral, aztán azt mondták ez méreg, de azért csak tovább árulják, alternatívaként kínálták a zacharint, aszpartámot, stb, aztán ez se volt jó, mert karcinogén, együnk mézet, aztán mégse, mert hamisítják, belekutyulnak, vegyél maple leaf-szirupot, (vetekszik az arany árával), aztán azt edd, ami itt terem, aztán egyél trópusi gyümölcsöt, később azt se, zsír helyett főzz olajjal, de a benne sült étel szintén rákkeltő, ne vajat egyél, hanem "szívbarát" margarint, aztán mégse jó a mövényi zsír, mert csak egy molekulával különbözik a műanyagtól, igyál tejet, erő, izom, aztán mégse, mert ezért-azért-amazért, legyél vega, az a tuti, az orvos meg a kórházban lekezelően legyint; -- magára vessen, ha hiányosan táplálkozik! Kell a hús, nem kell, rothad bennünk, de mégis pótólhatatlan, az őseink húsra vadásztak, az őseink gyökereket kapartak, ja, nem , gabonát ettek, de csigát is bogarat is, sokáig éltek, keveset éltek mindenevők voltak, semmit sem ettek, csak "pránát" (ma is van ilyen!)
Soroljam még?! Mint az őrült, járunk a Mac Donalds-ba, közben tudjuk, minden 4. amerikai kövér, és beteg, voltak itt orosz csodadoktorok, extraszenszek, indiai mágusok, kefírek, na, persze a keletiek, azok mindent tudnak, sőt mindent jobban! A bölcs kínai kultúra, az okos japánok, nekünk már minden náció osztotta az észt!"

Teljesen egyet értek önnel. Ám, amiért itt a többi népet okolja az a mi hibánk. Valahogy az Európai Parlamentben sem tudjuk saját érdekeinket képviselni. A Nagytőkével szemben pedig teljesen tehetetlenek vagyunk. Arra hivatkoznak, hogy ebben a tekintetben mi választottunk vezetőket...
Nem ennek a fórumnak és egy rövidke levélnek a hivatala eldönteni, hogy kik és miért felelősek. Sok, nagyon sok oka van annak, hogy hagytuk a dolgokat eddig fajulni. Most talán ön úgy gondolja: "Ide veled régi kardunk...!", ám én had figyelmeztessem önt, néha a lágyabb és hosszabban ható folyamatok hozhatnak igazán mély változást. Európa közepén a mi népünk számára talán lejárt a hőzöngés ideje. Amit mi tapasztalunk, azt tapasztalják a körülöttünk élő népek is. Mindenki a másikat hibáztatja és akik a kezükben tartják a szálakat, a valódi irányítói mostani világunknak, azok a markukba röhögnek. Mondom, teljesen egyet értek önnel, valóban mások osztják az észt, ám, hogy kik vannak az észosztók mögött és kik pénzelik őket, az talán nem is olyan nagy talány. Én mint Magyar ember teszem felelőőssé a Magyar Népet, azért, mert sokak után mi is fejet hajtottunk a PÉNZ ISTEN imádata előtt és szolgáit, papjait készséggel követjük...
Én nem képviselem a kínai népet. Ők még mindig az alatt az iga alatt nyögnek nyíltan, amely minket most már csak a háttérből persze, gazdaságilag olyan mélyre vetett, ahol most vagyunk. Kína elvesztette teljes identitását. A kínai emberek azonban egészen másként gondolkodnak, mint mi. Nem hőzöngenek, teszik a dolgukat és nem törődnek a politikával. A kínai lelkiséget mindig jellemezte egy kis fatalizmus. A Sorsba való töretlen hit. A felszín alatt zajló folyamatokról nem tisztem itt beszámolni, de valami azért ott is készül. A Tőke pedig teszi a dolgát. Kína hatalmas ipara valóban ontja magából a sok gagyit. Népünk vezetőinek tisztje lenne ettől az óriástól megvédeni minket, de ők is talpnyalói ennek a hatalmas PÉNZ ISTENNEK. Sajnos azzá váltunk szinte mindannyian. Valóban rá férne népünkre az ébredés.
Ám ezt elérni nem a harag, a düh, az esztelen vagdalkozás eszközeivel lehet. A Dolgok Törvényét követi ez is. "Amit összenyomnak, az kiszélesedik" A magyarságtudat összenyomása valóban kiszélesítette a magyar emberek lelkében zajló sötét folyamatokat, melynek része az is, hogy most minden idegent utálunk. Nem magyar sajátosság ez. A Földön minden nép fiai lázonganak az ellen, ami ellen ön is kedves Tibor úr. Már csak az összefogás hiányzik. Ám a bábjátékosok, akik ezt a világot irányítják, jobbnak látják a népeket egymás ellen uszítva, saját gesztenyéjüket sütögetni. A düh, ami az ön írásából érezhető, sajnos rossz irányt vett. Kérem nézzen kicsit mélyebben a dolgok mögé és ébredjen fel ön, mint Ember és nem csak, mint Magyar! Úgy győzhet az ember az életében a küzdelmekben, hogy tisztába jön személyes előnyeivel és ismeri az ellenfél saját gyengéit. Most nem a mi oldalunkon áll a nyers erő. Okosnak kell tehát lennünk...
Nos, ha hihetünk történészeinknek a magyaros is kelet felől érkeztek ide. Megint vita tárgya, hogy hány hullámban, s mikor?? Ezt sem tisztem eldönteni, de tény, hogy a kínai nép a Han dinasztia miatt a Hunokat testvérnépnek látja. Nyelvünk őrzi a rengeteg keleti emléket. Sámánjaink tudása is onnan származott. Erről könyv is jelent meg. A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) rengeteg helyen egybevág a mi nyelvünk fordulataival. Ilyen pl a vesédbe látok mondásunk, mely arról szól, hogy lényed legmélyéig lelátok, látom a lelkiismereted is.
"az orvos meg a kórházban lekezelően legyint;"
Az orvosok arroganciája és pökhendi tudatlansága, tisztelet a mélyen tisztelhető kivételnek, ahogy mondják, megérne még egy misét.
Azt, hogy éppen melyik kutató mit hoz ki eredmény gyanánt ismét csak a PÉNZ felügyeli. Mikor éppen mit szeretnének lenyomni az emberek torkán. Vedd: dohánygyári fiaskók.
Sajnos a természetgyógyászat igazi hagyományai pedig még csak nyomokban sem hasonlítottak arra a katyvaszra, amit ma terészetgyógyászat címszó alatt művelnek. Megint csak tiszteletem a ritka kivételeknek!!!!
Miért éppen a kínai????
Nos a válaszom, hogy nem a kínai, hanem a taoista. A kínai nép tud ma sajnos a legkevesebbet a taoista kultúráról. Azt ajánlom önnek, járjon kicsit utána az ügynek! Semmilyen viszonyban nem áll ez az ősi kultúra a mai kínai kultúrával.
Sajnos egyszerűen nincs időm a kimerítőbb válaszra, de ha ön szeretné, szívesen folytatom majd egy alkalmasabb időpontban.

A Bemutatkozásom:
Wlacsil Zoltán vagyok. Wudang taoista tanítvány 14 éves korom óta. 19 évesen világi szerzetesi beavatást nyertem Vu Pei Fu nagymestertől. Jelenleg is HKO alapokat, Belső kungfut, QiGongot, kínai gyógynövényismereteket, taoista filozófiát tanulok és oktatok. Doktorátusom nincs, de remélem, ha majd mehetek akkor azt is elintézem.
Ma Tao Meridián Masszőrként, Belső Elixír Intim Tréning oktatóként, taoista életmód tanácsadóként, kungfu tanárként keresem a kenyerem.
Itt utána nézhet munkásságomnak:
http://wudangshanhu.5mp.eu/web.php?a=wudangshanhu
Ha bármi érdekelné még Kormos úr, kérem írjon!
Nagyon szép napokat kívánok:
Sihing Hou
( Majom Tanító)

Válasz

Kormos Tibor üzente 14 éve

Kedves Sihuhu! (pardon!)

Kormos Tibor vagyok, nem vagyok orvos, vagy gyógyász, anatómiából is csak gimnáziumi ismereteim vannak, egy átlagos kisnyugdíjas vagyok a sok millióból.
Egy kis gondom akadt a cikkeddel!
Én is, mint sokan mások szeretnék minél tovább élni, és minél egészségesebben, és ennek érdekében "mindent" megteszek legjobb tudásom szerint. És itt a kulcsszó: legjobb tudás!!
Mi is az? A mi korosztályunkat sok mindenre tanították, aztán annak az ellenkezőjére, és most nem a politikára gondolok, hanem az egészségre, tukmáltak fehér liszttel, meg kristálycukorral, aztán azt mondták ez méreg, de azért csak tovább árulják, alternatívaként kínálták a zacharint, aszpartámot, stb, aztán ez se volt jó, mert karcinogén, együnk mézet, aztán mégse, mert hamisítják, belekutyulnak, vegyél maple leaf-szirupot, (vetekszik az arany árával), aztán azt edd, ami itt terem, aztán egyél trópusi gyümölcsöt, később azt se, zsír helyett főzz olajjal, de a benne sült étel szintén rákkeltő, ne vajat egyél, hanem "szívbarát" margarint, aztán mégse jó a mövényi zsír, mert csak egy molekulával különbözik a műanyagtól, igyál tejet, erő, izom, aztán mégse, mert ezért-azért-amazért, legyél vega, az a tuti, az orvos meg a kórházban lekezelően legyint; -- magára vessen, ha hiányosan táplálkozik! Kell a hús, nem kell, rothad bennünk, de mégis pótólhatatlan, az őseink húsra vadásztak, az őseink gyökereket kapartak, ja, nem , gabonát ettek, de csigát is bogarat is, sokáig éltek, keveset éltek mindenevők voltak, semmit sem ettek, csak "pránát" (ma is van ilyen!)
Soroljam még?! Mint az őrült, járunk a Mac Donalds-ba, közben tudjuk, minden 4. amerikai kövér, és beteg, voltak itt orosz csodadoktorok, extraszenszek, indiai mágusok, kefírek, na, persze a keletiek, azok mindent tudnak, sőt mindent jobban! A bölcs kínai kultúra, az okos japánok, nekünk már minden náció osztotta az észt!
Hölgyeim, és Uraim! Nektek nem volt még elég? Mindenki okosabb nálunk? Egészségtelen a magyar konyha?! Akkor miért jár ide a fél világ zabálni?! A mi őseink méghogy satnyák voltak, betegesek, és jó korán meghaltak? Én pedig azt hallottam, hogy a Népek rettegtek tőlünk, vándorlásaink során olyan hírnévre tettünk szert! Árpád apánk bármelyik törzsének a legkisebb "vadásza" is akkora volt, ha feltünt gyönyörű paripáján, hogy láttára mindenki fejvesztve menekült!! És bizony, hogy ettek húst! Még nyersen is, olyan fogazatuk volt, hogy mi maiak, irigyeljük őket! Persze, elképzelem, amint portyázás közben a vitézek megláttak egy hűs vizű erdei patakot, s lórol pattanva fogták bonyhádi lábaskájukat, s gyorsan tüzet raktak, hogy fölforralhassák, és leforrázhassák a nyelvüket, mert hát az oltja ám csak a szomjat! Aha! Télen meg nyílván jó sok jeget raktak a fantájukba, mert így logikus!!
Elnézést, ha ezen bárki megütközik, de annyira elegem van az okostojásokból, hogy el nem mondhatom! Nem vagyok rasszista, de, már bocsánat, mitől lenne az a kínai ember különb tőlünk? Mi?! Azért, mert betolakodtak ide, árulják a sok szart, amiből jól meggazdagodnak, mi meg szidjuk az eszünket, hogy elcsábultunk az olcsó cipőiktől, amiknek 1 hét alatt leválik a talpa!! Végülis... a meztítláb az egészséges! Tényleg, hát ott vannak az akupresszúrás pontok, amikről el is feledkeznénk, cserencsénkre itt vannak a jó kínaiak!...Hát a konyhájuk meg... egyenesen pazar! Jó megpirítva égő gázon wokban minden, mi élelem, vagy nem az, attól döglik a magyar!! Persze, a hozzá kínált jéghideg kóla...hát az eggésszen máss mint a buta amerikaiak itala! Ez kínai!! Hogy is van ez, kedves Csingcsung úr, vagy hölgy? (nem derült ki!) Nyílván én vagyok a tájékozatlan pirmitív, de nem tudom kicsoda Ön, tudja, eddig a Mi természetgyógyászaink azt magyarázták, hogy a mai rohanó életben "elfelejtünk " inni, annyira másra koncentrálunk, és amikor a szervezet jelez, hogy szomjas, akkor jut eszünkbe inni, pedig már jó néhány órája sejtszinten szomjazik a test, és az anyagcsere .tökéletlenül megy végbe víz hiányában! Egészséges embernél olyan még nem volt, hogy nyári melegben 10 korsó sör "bent maradt volna", mert egész egyszerűen annak rendje, s módja szerint távozik a felesleg a testből, ráadásul a vesék is örülnek, mert jól át lettek mosva!
Nem akarom Önt bántani, hisz bizonyára a tudása bölcs megfigyeléseken, és tanuláson alapul, de, mikor az emberi testtel kapcsolatban "Tűz"ről, kondérról, meg csövekről beszél, az a kényszerképzetem támad, hogy talán tesünket egy kis gőzmozdonyként, vagy kazánként képzelheti el, és mosolyognom kell! Ééérdekes!....
Mindazonáltal megtisztelne, ha bemutatkozna, és elmondaná, milyen diplomákkal, képesítésekkel rendelkezik, mármint orvosira gondoltam, feltétlenül sem történelmire, mert utóbbiakban nem lehet túl jártas, ha őseinkről úgy nyilatkozik, ahogy,...túl azon, hogy ez sértő!...
Milyen alapon..---na, elég, itt lelövöm magam, mélységes tiszteletben tartom az ön véleményét, bár nem osztom, s örülnék, ha Ön sem osztaná! Vagy kérte erre valaki?
További jó melegvízivást kívánok Önnek, de persze előtte grammra számolja ki, az adott napon mennyire van szüksége! A Taoizmus az Ön vallása, amit tiszteletben tartok! Én meg Keresztény vagyok. És ezt is tiszteletben tartom!
Szép napot!

Válasz

Mészáros Ildikó üzente 14 éve

Nem vagyok szakértő, de teljesen igazat adok, egyezik a saját megfigyeléseimmel . A természet okos, és nyugodtan rábízhatjuk magunkat a testünk jelzéseire.

Válasz

Kistüttősiné Tóth Katalin üzente 14 éve

Úgy gondolom mindenki véleménye tényleg ugyanúgy számít itt is,mint bárhol. És azt tiszteletben kell tartani. Persze mindig hasznos, és jó új információkat hallani, hogy abból mindenki maga alakítsa ki a saját "igazságát". Szerintem mindannyian külön indivídumok vagyunk, és ezáltal egyéni szükségleteink is vannak. És ez a folyadékfogyasztásunkra is igaz. Abban teljesen egyetértek, hogy szervezetünk tudja, és jelzi is mire van szükségünk, csak ezeket a jelzéseket kellene észrevenni, és eszerint cselekedni. Hogy meleg, vagy hideg? Erről nem tudnék konkrétan állást foglalni, de a jéghideg folyadék szerintem sem ideális. (bármennyire is melegünk van) De a meleg víz az én számomra is idegen. Viszont ott van a tea, és annak ezernyi változata, amiből szintén mindenki ki tudja választani a saját ízlésének megfelelőt.
Én mindenképpen köszönöm az új információkat, és megpróbálom őket hasznosítani.
Tisztelettel. Kistüttősiné

Válasz

Máté Tóth Mária üzente 14 éve

A taoizmus bővebb tanulmányozásáig még nem jutottam el, de azt megtanultam, hogy evés előtt-után nem szabad sok hideg vizet inni, mert nem tesz jót a gyomornak s az emésztésnek, ha lehűtjük a gyomortartalmat. Persze néha szomjas lesz az ember, akkor pár kortynyit kell inni, és a szomjoltással fél órát várni evás után. A másik, a meleg ivása után nem leszünk annyira szomjasak egy ideig.Ez nyáron jó is lehet, mert kánikulában az ember rettenetesen szomjas tud lenni mindig, néha úgy érzi, vízkóros lesz ,annyit iszik, hogy már a fülén jön ki, olyankor jó a forró tea pl.A nagyon hideg sem mindig üdít, gonboljunk csak arra ,milyen ellenállhatatlan szomjúság gyötör bennünket fagyievés után . Pedig az jó hideg és finom is:)

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

"Másik észrevételem ha szomjas vagyok nem tudok enni.ha eszek megszomjazom."
Egyszerű a dolog, a vizet kortyolgatva igya. Evés előtt negyed és evés után fél órát hagyjon a gyomrának az emésztéshez. Ez után már ihat kedvére, ám azt javaslom, egyszerre ne fogyasszon el 250ml-nél több folyadékot. A második adag előtt legalább negyed órát várnia kell.
Erőt, egészséget!
:-)

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

" Őseink se forralták a vízet"
Ezt még el kell mondjam, bizony őseink forralták a vizet, mert sosem lehetett tudni, hogy milyen betegségbe esnek a forralatlan víztől. Ez a tudás ősrégi. A legenda szerint úgy jöttek rá a tea frissítő hatására, hogy a Sárga Császár ( Kr.e. 2600 körül) vizet kívánt inni. Felforraltak neki hát egy csészényire valót. Miközben hűlt a víz, beleesett egy levélke. A császár kiszedte a levelet a vízből és felhajtotta. Utána erősnek, frissnek, tettre késznek érezte magát. Ennyi ez a történet. Ha nem is igaz, akkor is rámutat a vÍz forralásának ősi szokására.
Nem jó különben az ősök életmódját feltétel nélkül fogadni. Történészeink sok dolgon vitatkoznak még. Akkor a szokások is teljesen eltértek a mai élet rendjétől. Magyar őseink a leletek alapján különben igen rövid és betegségekkel terhelt életet éltek. Már fiatalon elhasználódott a szervezetük. Ez a mai napig így van a természeti népeknél. Nagyon kevés ott a hosszú életű ember.
Én inkább azoktól venném a példát, akik bizonyíthatóan hosszú életet éltek.

http://intimtrening.network.hu/blog/belso-elixir-intim-trening-szexualitas-belso-kungfu-blogja/li-qing-yun
Ez egy ilyen ember életéről szóló kis írás.

Amikor elfutottunk a természeti erők elől és felöltöztünk, házakban kezdtünk el lakni, a természet törvényeivel szemben szokásokat alakítottunk ki ( például nem a nyugvó Nappal térünk aludni és nem is a Nap kelt minket, vagy ételeinket megfőzzük, a tűz melegít fel bennünket, ha fázunk), akkor annyira megszűnt a természettel való kapcsolatunk és ezzel együtt ellenálló képességünk, hogy "félünk a tél hidegétől és a Nap forróságától egyaránt" Ez az oka annak, hogy más szokásainkon is változtatni kellett egészségünk kedvéért. A természetben a mai ember hamar meghalna, mert más életkörülményekhez alkalmazkodott az évezredeken át...
A taoista megfigyelések ősrég kezdődtek és azóta is folytatódnak. Folyamatos írásbeliségük előnyeit talán nem is kell külön ecsetelnem. Ha arról van szó, hogy melyik népcsoport átlag életkora a legmagasabb, akkor a taoisták magasan vezetnek. Ezért van ezekben a tanokban bizodalmam.
Szép napokat kívánok minden kedves olvasónak!
SiHing Hou

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Kedves Almási Jánosné!
Ha az ön szomját csak a hideg víz oltja, akkor önnek nem a vízre, hanem hűtésre van inkább szüksége ilyenkor. Ez az jelenti, hogy vagy Üres Hőség szindrómája, vagy valódi Yang (Tűz) túltengése van.
Önnek valójában akkor hűtő hatású gyógyteákat kellene inni melegen. Természetesen távolról nem állíthatok fel diagnózist és kezelési javaslatot sem tehetek.
Ha önnek hőhullámai vannak, vagy ingerlékeny, ideges, esetleg túl meleg a keze, talpa, szíve környéke, ha délutánonként esetleg kipirul az arca, esetleg reggelre kiszáradt torokkal, orral kel, vagy gyulladásos bőrtünetei vannak, illetve kitakarózva szeret aludni, vagy nagyon kinyújtózkodva, esetleg ön amolyan tűzről pattant jeneség etc. akkor nagy valószínűséggel már felborult a teste energetikája és ezért tűri rosszul a melegebb vizet. Ha semelyik tünetet sem észlelte, akkor csak szokás kérdése a dolog. Én csak a Hagyományos Kínai Orvoslás szemüvegén keresztül írtam véleményt. Ha ez önnek nem felel meg, akkor az ön véleménye is annyit számít ezen a fórumon, mint az enyém. Tehát fejet hajtok a vízivási szokásai előtt és nagyon szép napokat kívánok önnek!
Szép hétvégét kívánok!

Válasz

Ferencziné Máté Edith Borbála üzente 14 éve

Van egy anekdótának is nevezhető kis történetem. Az én családom nem volt sem szegény, sem gazdag. Volt mit ennünk. De én olyan sovány voltam, mint a nagypéntek, mert nem szerettem az ún. felnőtteknek való, nehéz ennivalókat. Ezért aztán alig ettem és alig ittam. Elvittek egyszer az unokatestvéremék magukhoz nyaralni.A rokon kislány két évvel öregebb volt mint én és reggelire olajban sült kenyeret készített. És azt mondta a lelkem, hogy sózzuk meg jól és akkor inni kell rá sokat és olyan jóllakottnak fogjuk érezni magunkat. Hát én utána azt tartottam, hogy olyan finom víz mint ebben a faluban van sehol sincs. Van különben mifelénk egy szólás: " ki mit eszik, iszik rá" Künönben, ha kelletlenük iszom, már úgy érzem az orromon jön a folyadék kifele.

Válasz

Almási Jánosné üzente 14 éve

Érdekes cikk csak egy a bibi a melegvíz nem oltja el a szomjat és nem is esik jól.
Nehezen hihető,hogy amit fintorogva undorodva fogyasztunk az hasznos a szervezetnek.
Őseink se forralták a vízet patakokból kutakból ittak a vándorok is.Ami hideg frssitő hatást
külcsönöz.Egy mesében sem hallottam melegvíz éltető hatásáról.Akkor hogy is van ez?
Másik észrevételem ha szomjas vagyok nem tudok enni.ha eszek megszomjazom.
Evés közben és után is kívánom a vízet.A cikk szerint nem jó ha iszunk.akkor mikor fogy el a napi másfél liter folyadék ha sem evés közben sem utánnna nem ihatunk?
Válaszod várom.üdv.Rózsa

Válasz

Illés Éva üzente 14 éve

Nagyon tanulságos! Köszönöm!

Válasz