Ozsvat Annamária üzente 14 éve

Kedves Mindenki !

A Vargha gyógymódról lehet rosszat és lehet jót is mondani, van olyan ismerősöm aki addig minden ilyentől elhatárolta magát és itt feltétel nélkül elfogadott mindent !
Én is voltam nála, de még azt sem értettem mit mondott mert a beszéde érthetetlen volt, egy logopédus évekig tudna rajta dolgozni, mert hiába igyekeztem nem értettem semmit.
Évek óta emberekkel foglalkozom és találkoztam sok-sok féle emberrel, ezért mindenki olyan helyre jut el, amit megenged magának.
Ha szeretne tényleg jó dolgokat, neki is ugy kell gondolkodnia, de mivel bennünk rengeteg az a tulajdonság ami ettől vagy távol tart, vagy ha már sikerült ezeket felismernünk és természetesen magunknak be is vallanunk, akkor közelebb kerül a megoldáshoz.
Az elmult időszakban kaptunk rengeteg lehetőséget a rendrakásra, ha éltünk ezzel akkor ha nem is vagyunk tökéletesek, de azért tudunk egyensúlyozni, "kiegyensúlyozni".
Miután az egészség sokszor nem ér semmit, mert nem is vesszük észre, ha jól vagyunk, ezért sok-sok pénz kell a visszaszerzésre. Ha pedig megtanulnánk becsülni és előre gondolkodva csak egy kicsit tudatosabban és természetesen a félelmek és aggódások nélkül élni, már nagyon sokat tettünk magunkért.
Tudom nem könnyü ezeken dolgozni, mert szüleinktől ezeket vettük át, nem tudatosan, de lemásolva, ha ezeket a pillanatokat elkapnánk, vagy inkább ekkor ezen elgondolkodnánk, hogy "most miért jó az, ha most aggódom, vagy miért is kell félnem?"
már jobban is lennénk.

Természetesen ez nem kerül semmibe, nem kell sehová elmenni, nem kell senkit sem szidni ? Akkor mi lesz a felszabaduló idővel ?

Hát..... , azt hiszem ezt kellene valami nagyon hasznossal kitölteni.
Ezeken a fófumokon ezeket is meg lehet találni, mindenki találhat érdekes dolgokat, tanulni valókat. Mondhatnám - lehetőségeket.

Mit szóltok ? Meg lehet ezt csinálni, pontosítanék meg tudnánk ezt, az új szemléletet tanulni ?

A test ezt természetesen meghálálja, és a léleknek is lesz feladata, ami által egy nagyobb harmóniát fogunk megélni.
Nem fogunk akkor különböző betegségeket produkálni, hogy figyeljenek ránk, vagy hogy eljárunk máshová ahol figyelnek rá.
Mindenki tudja belül mi a jó számára, talán ezt tudatosíthatjuk a magunkon való dolgozás során miként is lehet ezt gyakorlatilag, fizikailag is megvalósítani.

Jó morfondírozást a fentieken, és szép élményekkel teli napot mindenkinek !

Válasz

Bor Nikolett üzente 14 éve

A lélek tisztasága fontosabb, mint a pénz!
Szép napot!:)

Válasz

Urbánné-Juhász Katalin Masszázs Terapeuta üzente 14 éve

Kedves Hadarik Rita!
Nekünk úgy tanították, hogy kismamákat nem szabad talpmasszírozni! Különösen félidős korig!
Kíváncsi lennék rá, milyen módon masszíroztak téged? Azt el tudom képzelni, hogy elsímogatták a talpad pár hónapig, amire te nyitott voltál, és meggyógyultál. Tudod olyan ez, mint mikor egy nagy betegnek vizet adnak az injekcióba, és javulásról számol be! De egy a lényeg, az eredmény, ami meg lett bármi módon is! Csak milyen áron? Az sem mellékes! Tudod nagyon sokan pont egy terhességgel gyógyulnak ki az évek óta tartó depresszióból és pánik betegségből. A terhesség egy más állapot, ami más irányba irányítja a nő figyelmét, érzelmi és lelki síkon egyaránt. Várandós-mondják. Igen! Várjuk az új jövevényt, azt hogy, hogy fog kinézni, milyen lesz, kire fog hasonlítani, és még nagyon sok kíváncsi kérdés, amik mellett nem marad idő pánikolásra. Legelább is nekem nem lett volna annó! Üdv.: Urbánné - Kati.

Válasz

Urbánné-Juhász Katalin Masszázs Terapeuta üzente 14 éve

Kedves Nikolett!
Igazad van abban, hogy az ő módszerük sem más, mint a talpreflexológia, csak a körítés teszi mássá, amit pár oldalon leírnak! Én is hallottam hasonló dolgot, sőt még azt is, hogy ő nem is masszírozhat, el lett tiltva tőle. Csak pontosan nem tudom már a részleteket, mert nem mostanság történt ez. Igen is egy érzéketlen pénzrabló az, aki egy állapot felmérés után tisztában van az eset súlyosságával, és van képe elszedni a pénzt! Nem tudnám a szemem lehunyni, ha így végezném a munkám! Igaz nem is gazdagszom meg! Üdv.: Urbánné - Kati.

Válasz

Bor Nikolett üzente 14 éve

Ha a lélek meg akar gyógyulni, akkor meggyógyul. A masszázs is (bármilyen) sokat segít, de a tudatalatti blokkoknak is utána kell nézni és ki kell "szedni" onnét. Így lesz egynsúlyba a test-lélek és szellem.
Én egy refexológus oktató tanártól azt hallottam, hogy az említett úr egy szélhámos. Semmiben sem különbözik az ő módszere a több ezer éves múltra épülő tapreflexológiától.
Aki úgy érzi, hogy ő tud neki segíteni, az próbálja ki. Én nem mennék hozzá.

Válasz

Hadarik Rita üzente 14 éve

Szervusztok!
Nekem nagyon pozitív tapasztalatom volt a Vargha Gyógymóddal kapcsolatosan. Terhesen gyógyítottak ki évekig tartó álmatlanságból, és pánikbetegségből. Az orvosok azt mondták, hogy vagy begyógyszerezem magam, vagy vetessem el a babát. Én mindegyikre nemet mondtam., Orvosíi segítség nélkül bukkantam erre a gyógymódra, ismerős által. Heti 3x jártam, de megérte. Pár hónap alatt rendbe jöttem gyógyszer nélkül. Azóta másfél éves a kisfiam: gyönyörű okos baba. Csak ajánlani tudom őket.
Kedves Icu! Sajnálom a történteket. Valószínűleg a mamád nagyon súlyos állapotban lehetett, amin már ők sem tudtak segíteni. A személytelenség, és a részvét hiánya általában jellemző az emberekre a mai világban. Sajnos
Hadarik Rita

Válasz

Herczeg Mártonné Icu üzente 14 éve

12 évvel ezelőtt kezdődött "kapcsolatom" a Vargha Gyógymóddal. Súlyos rákos beteg édesanyámat elvittem állapotfelmérésre (10 ezer Ft.) Azt mondta a Vargha dr., hogy fél éven belül rendbe hozza. Ez volt márciusban. A dr.urat azután nem is láttam.Valóban hetente minden alkalommal más és más masszírozta a talpát (akkor 3.000 Ft volt, egy alkalom) + 160 km távolság (benzin akkor sem volt olcsó). De legalább segített volna!!! Még az év (1997) június 05-én elment az anyukám.
Amikor felhívtam telefonon az intézetet, még csak részvétet sem nyilvánítottak.
Hát ennyi....

Válasz

Urbánné-Juhász Katalin Masszázs Terapeuta üzente 14 éve

Kedves Böbe!
Így nem is lehet eredményt elérni, hogy minden alkalommal más masszírozza a talpad! Minden masszázs, de a talp különösen egy bensőséges, bizalmas kapcsolat két ember között.Ennek létre kell jönnie, hogy tökéletes befogadóvá tudj lenni. Azért nagyon fontos a masszőr személye is, hogy számodra mennyire szimpatikus. Egyet jegyezz meg! Legyen az intézet, vagy egyéni válalkozó, de ha termékeket kínálgat, ott első helyen a PÉNZ az érdek, nem az alázattal és elhivatottsággal elvégzett munka! A készítmény ajánlják? Akkor ők minek vannak? Üdv.: Urbánné.

Válasz

GIRICZ ERZSÉBET üzente 14 éve

Én hetekig jártom kezelésre, mindig más maszirozta talpam, eredmény minimális. Csak az mlm -es készitményeket nyomták , ezt vedd meg mert biztos jó lesz. Rájöttem, hogy itt száz ezreket is el lehet masszirozni, ezért kerestem, egy "egyszerü "talpmasszőrt aki sokkal hatásosabb volt, és nem is került duplájába, mint a V intézményben.Böbe

Válasz

Pongrácz Lászlóné üzente 14 éve

Szerintem meg kell tapasztalni mindkettőt, már akinek pénze van rá. Egy kiadós masszirozás csodákat tesz, és szerintem aki képzett masszőr az már szakember is.

Válasz

Urbánné-Juhász Katalin Masszázs Terapeuta üzente 14 éve

Kedves Zoltán!
Én nem vitatom, hogy ami drága az nem lehet jó! Szerencsére a sors sem ismertetett meg eddig ezzel, ezért én tapasztalatból nem beszélhetek. Igen! Ha nagy baj van nem számít a pénz, csak mentsék az életünket! Ezzel sokan így lennénk. De egy kis szemlélet váltással, kevesebb ráfordítással elkerülhetők lennének ezek a drága gyógymódok. Masszázst, talpmasszázst is sokan végeznek professzionélisan lényegesen kevesebbért, mint az intézet. Ezeket kellene életünk részévé tenni, és elkerülhetnénk e méreg drága intézeti gyógykezeléseket. De erre sajnálják, ezt viszont tapasztalatból mondom, mert lassan 10 éve masszírozok. Üdv.: Urbánné.

Válasz

Schnabl Mariann üzente 14 éve

Katika nagyon jól mondta, egy jó masszás, valóban lélekmelegítő, oldja a feszültséget, a blokkokat. De nem veszélytelen, ezért jobb szakemberre bízni.
Kiegészítő gyógymódnak megfelelő.
Egy jó masszázs, vagy főleg tapmasszázs/amit imádok/ után könnyebbnek érzem magam.
De tudom, ez nem elég az egészség fenntartásához!

Válasz

Schnabl Mariann üzente 14 éve

Sokféle módszer létezik.
Valóban amikor betegek leszünk, mindent megteszünk azért, hogy meggyógyuljunk.
Drága? Olcsó? Egy a lényeg a hatékonysága.
De melyik az?
Eldönteni nem egyszerű feladat.
Azért ha felkészülünk rá, ismerjük azokat a kritériumokat, amik alapján dönthetünk, nehezebb bevinni minket az erdőbe :-)

Véleményem szerint, ahhoz hogy segítsük a szervezetünk munkáját, szükséges bejuttatni a megfelelő matériát is.Vagyis az életenergiát kell növelni.
Ehhez viszont életazonos anyag kell. Minél hatékonyabb, magasabb minőségű.
Ami nem tintúra, kivonat, amiben minél kevesebb olyan elem van, ami leterheli a szervezetet!
Személyes tapasztalatból beszélek, komoly érveim szólnak e mellett.
Mindenkinek ajánlom figyelmébe a honlapomat.

Válasz

keres csabáné katika üzente 14 éve

Sziasztok
Tökéletesen egyet értek J. Katalinnal.
Bodó Zoltán viszont amit ír tökéletesen igaz, és még elérhető is.
Nincs jobb egy igazi masszírozásnál!
Hiszen ha szomorúak vagyunk és valaki megérint és meg simít az jól esik.
Nem véletlenül......TEHÁT A SIMÍTÁS és az érintés jó,...ez már masszázs.
A hátadat a talpadat ha meg nyomkodja az asszony vagy a gyerek jól esik,....
ez sem más mint masszázs.
Csak a szak ember által igénybe vett masszázs, konkrétan oda, hat az inger központokra!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az a tapasztalatom, hogy ha valami drága akkor attól még lehet jó...
Amikor gyógyulni akarunk általában elöször nem a pénzt nézzük...
Az biztos, hogy a reflexológia nagyon jó módszer: A reflexológia az emberi test minden egyes részének megfelelő működésére kiható reflexpontokra gyakorolt nyomás tudományos technikája. Megfelelően végezve a masszírozás ingerületet küld a test különböző szervei, mirigyei és idegei felé.

Célja: az egyensúly helyreállítása, amely az egészséges életműködés feltétele. A feszültség csökkentése, újra működésbe hozni, revitalizálni, regenerálni, gyógyítani az egész szervezetet, valamint az egész rendszer harmóniájának és kiváló egészségi állapotának helyreállítása természetes módon.

Tenyér és talp masszírozásával (reflexek kiváltásával) rendkívül gazdag érzőideg ellátásuk révén a központi idegrendszerre és a belső szervekre hatást lehet gyakorolni.

A reflexterületek ingerlése mintegy ingerzuhatagként éri a központi idegrendszert, minek folytán különböző aktiváló és gátló jelenségek jönnek létre.

A természetes gyógymódok célja, hogy támogassuk, erősítsük a szervezet saját gyógyító erőit. A reflexzóna masszázs ennek egy egyszerű módja. A masszázs során kapcsolatba kerülünk az egész emberrel, annak testi és lelki mivoltával. Az emberi együttérzés vezet odáig, hogy a természetes gyógymódokat alkalmazva mások segítségére legyünk.

A reflexek rendszerével a teljes emberi test tükröződik a talpon. A reflexpontokra gyakorolt nyomás felszabadítja a testben végigfutó életenergiát.

Zoman

Válasz

Urbánné-Juhász Katalin Masszázs Terapeuta üzente 14 éve

Kedves Márta! Én már évek óta hallottam erről a Vargha féle gyógymódról. Ennek az igénybe vételéhez nagyon vastag pénztárcára lenne szükség! Egy kezelés több ezer Ft. Akkor gondold el, hogy több hónapos mennyire rúghat?!
Azt írja a cikk, hogy a Dr. Úr nem szereti munkavégzés közben fényképeztetni magát, mert sokan összetévesztik a munkáját a talp reflexológiával. Akkor mért szerepel a Természet Gyógyász magazinban szinte állandóan a hirdetése, hogy ETI- vizsgával rendelkező reflexológusokat keresnek az intézetbe?! Neked lehet új, de én ezt az intézetet nem válsztanám!

Válasz