[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

itt a cím R Ózsa János

Válasz

Kónya Imréné Erzsébet üzente 10 éve

Szeretnék rendelni a parlagfű porból,hogyan lehetséges?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

nekem van úgy tíz kiló szárított porom de nem eladó de még szedek hozzá ,

Válasz

Rózsa János üzente 10 éve

Itt a parlagfű szezonja lehet betakarítani (irtani de csak így) készítem a megrendelt mennyiséget és postázom. Kérem aki még nem jelezte a szükségét jelezze: ne csússzunk ki az időből! Tudom nagyobb az igényünk a zöld porra mint a gyógyszerre!! ez még mindig terem a természetben és nem a vegyipar kutyulja vegyi anyagból!! Üdv: Rózsa János
metabondjani@t-online.hu +36302454320

Válasz

Rózsa János üzente 11 éve

Mihánt lahetőséged lesz egyed a parlagfüvet, erősebb leszel ezt látod a sport közben.
Majd az allergiád is elmúlik pár nap múlva, az immunrendszert nagyon erősíti!
Fáradhatatlan leszel! Üdv : Rózsa János

Válasz

Takács Erzsi üzente 11 éve

Tökéletes írás, nagyon köszönjük. Mélységesen egyet értek mindenszavával.
Mégegyszer köszönjük.

Válasz

Biro Karoly üzente 11 éve

Üdv. 22 éves fiú vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy a parlagfű leszáritva, más gyógyteákkal keverve vagy magára lefőzve is fogyasztható ? Ahogy a cikkben olvastam, mikor nyílik,virágzik frissen leszedve is fogyasztható ? Amióta eszemet tudom és ha nem volt muszáj kerültem a gyógyszereket,még fejfájásra is inkább pihenek és hagyom,hogy magától megszünjön. Sportolok, a napi vitaminszükséglet és táplálékot probálom mindig megfelelő szinten tartani. Még teljes szürővizsgálaton nem estem át, betegség nem igen jelentkezett elmult 4 évben,sem hülés,nátha 2-3 alkalommal a kora tavaszi és késő őszi pollentől szerintem, eddig 2x volt légzési problémám és a szemem is begyulladt emiatt, Ventolin-t az segitett enyhíteni a légzési zavarokat. Orvos szerint nincs asztmám,ez mindig csak virágzáskor és porzáskór fordul elő. Segíthet enyhíteni a parlagfű vagy bármilyen természetes gyógynövény ?

Válasz

Rózsa János üzente 11 éve

Nemcsak az allergia! annál sokkal több probléma megoldását végzi el a parlagfű.
Van saját tapasztalat és sok zöld port készítettem amit már sokan kipróbáltak és mindenki csak jó tapasztalatot mondott!! Van akinek a nehéz légzését oldotta, akinek a vérképzését állította vissza!! Van akinek az orvosi kezelések után több éve ez a zöld por november óta majdnem nullára vitte a fájdalmát!!! Még a rák esetén nincs tapasztalatom de 2013 ban ezt is megtudom. Üdv Rózsa János metabondjani@t-online.hu
Tel: +36302454320

Válasz

Dobos Mária üzente 11 éve

Kedves Ágnes ! A kérdése a parlagfűvel kapcsolatban engem is érdekelne .Ha esetleg azóta már megtudott valami fontosat .kérem ,ha tudatná velünk tisztelettel meg köszönöm. Dobos Mária. c. szivviragok .marika @gmail.com

Válasz

Joó István üzente 11 éve

Több mint egy éve fogyasztom, pedig nekem nagyon érzékeny a gyomrom. Étkezés közben, az ebéd mádodik fogásának felénél egy közepesen púpozott kávéskanál parlagfű örleményt keverek kb. két kanálnyi bármilyen pépesített ételbe, megeszem és utána eszem az ebéd második felét. Ez így bevált, kicsit keserű, de elviselhető.

Válasz

Békés Ilona üzente 11 éve

Jó hogy ilyen emberek is élnek ebben az országban.

Válasz

Táncos Dénes üzente 11 éve

Tökéletesen igaz! Fogyasszunk parlagfüvet tiszta vízzel /forrás, vagy üvegben tárolt 'bolti vizet/ Parajdi sóval: melyben mind a 84 féle ásványanyag és nyomelem megtalálható, melyre a szervezetünknek szüksége van. Táncos Dénes

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én is próbáltam de nekem rossz volt tőle a gyomrom és az étvágyam is elment,lehet hogy a fogyókúrásoknak használ?

Válasz

Marics Margit üzente 11 éve

Csak ajánlani tudom az allergiásoknak. Eddig én is parlagfü allergiás voltam, de mióta szedtem, megszáritottam, megőröltem és reggelente egy késhegynyit eszem belőle azóta
nincs allergiám. Netán ugy érzem, hogy ég, viszket a szemem akkor napközben is bekapok belőle és jól vagyok. Nincs szükségem gyógyszerre. Most jöttem meg Nyiregyházáról, ahol fekete risztás volt a parlagfü miatt, de nekem ott is bevált.

Válasz

nagy liza üzente 11 éve

Végig olvastam a parlagfűről szóló cikkeket, és az ehhez kapcsolódó hozzászólásokat!.

Én nem tudtam, hogy a parlagfű, ilyen hatásos gyógynövénynek mondható, hiszen a "Rápóti-Romvári: gyógyító növények" című könyvében sem említik, még a népi gyógyászatban sem. Én valóban örülnék, ha gyógynövényeink névsora szaporodna egy ilyen hasznos gyógynövénnyel. Azt is tudom, mennyire elleneznek, minden gyógyhatású készítményt, és milyen procedúrán kell átesniük, amíg a boltokba kerülnek.
Nem vagyok híve, a tartósítóknak, színezőknek, és egyéb kemikáliának, az állattartásnál stb. Ezért nem használok semmi vegyszert a kertemben, sem az állatok nevelésénél.
Csak lisztet veszek, és magam készítem el élelmünket. így sem kerülhetem, el, hogy
a sertéshúsban ne legyenek vegyszermaradványok, még ha az kismértékű is. nem beszélve a tejről, tejtermékekről stb.,az állatok táplálkozásából adódóan.
De így is jóval kevesebb, károsító anyag éri szervezetemet, mint akik csak bolti élelmiszert, vesznek, és vendéglőkben étkeznek. Aki dolgozik, nem ér rá erre is ügyelni.
Sokan alkalmaznak kiegészítő tablettákat, mint cink, vas. c vitamin, kalcium stb.
De nem értem, hogy honnan tudják, hogy szervezetüknek ezekből mennyire van szüksége.????? vagy melyik az az elem, amiből valóban kell, mert nem úgy étkezik, hogy
pótlódjon.Tudomásom szerint a túladagolás is okozhat panaszokat.!!!

A parlagfűre visszatérve, a doktor Uraknak biztosan igaza van, de tudnának-e konkrét szakirodalmat, ?? Ne haragudjanak meg ezért a bizalmatlanságért.
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel : Nagy Liza

Válasz

Bíró Erika üzente 11 éve

Szenzációs írás, minden szavával egyetértek! Köszönjük!

Válasz

Tabi Sándor üzente 11 éve

Az én kertemben is egyszer megjelent a parlagfű. Az oka az volt, hogy a szomszéd a telkére vezette be a villanyt , de az én kertem oldalán. Ebből kifolyólag az történt, hogy az egész kertemben elszaporodott. Nagyon megijedtem! Én Kedves Barátom Dr. Weixl-Várhegyi László barátom hívta fel a figyelmemet arra, hogy ez a növény csodákra képes és nyugodtan meg is ehetem. A Parlagfű nagyon intelligens növény. Majd megfogom látni, hogy amikor eljön az ideje, esetleg 2-3 év után a növény el fog tűnni, és átadja helyét
a többi növényeknek. A 3. évben mentem a kertembe, hogy még tudjak szedni Parlagfüvet. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy eltűnt! Most itt állok a kertvégében Parlagfű nélkül. Egyébként nyugodtan megbízhat benne! Keserű íze miatt segíti az emésztést, a májat, az epét, az emésztést. A feleségem őrült allergiája miatt szörnyű gondokkal küzdött, de amióta az asztalunkon a só és paprika mellett ott van, azóta szendvicseinkre szórva, vagy bármilyen ételekre szórva fogyasztjuk megmenekültünk az allergiától.
Még egy megjegyzésem: nem a Parlagfű okozza ezt a szőrnyű allergiát, amiért írtjuk, és irtani kötelességünk, hanem azok a motorok, autók kipufogóiból származó mérgek amit mi is beszívunk. De a motorokat, autókat és a teheneket sem irtjuk ki a tejük miatt, amelyek allergiánkat okozzák. de a hasznos növényeket inkább.
Tehát az én családom inkább megeszi, minthogy kaszálja. Télire is érdemes gyűjteni, de friss hajtásokat (úgy 10.15 cm magasakat), azokat megszárítva, ledarálva, egy dobozban eltéve télire is.

Válasz

Zuber Vica üzente 11 éve

nagyon szépen köszönöm ezt a tartalmas információt

Válasz

Boros Csabáné Hajni üzente 11 éve

Én már eszegetem egy ideje a levelét frissen, de, hogy megszünteti-e az allergiát nem tudom, de bajom nincs tőle az biztos. Én is parlagfű allergiás vagyok., de még nem jött elő, persze még nem is virágzik.

Válasz

Antal Ágnes üzente 11 éve

Nekem erős parlagfű-allergiám van. Ebben az esetben is szedhető-ehető? Feltételezem, hogy a megfelelő dózis alkalmazásával megszünteti az allergiát, de laikusként nem merem "csak úgy" elkezdeni. Ráadásul nem szeretnék keresztreakciókat kiváltani véletlenül se. Ha valaki tud nekem segíteni ebben, előre is köszönöm.
Ágnes

Válasz

Horváth Sándor üzente 11 éve

Találtam még egy cikket, érdemes időt szánni rá !
2011. szeptember 04. vasárnap, 08:58
Parlagfű (Ambrosia artemisiifolia et trifida)
Szerző: Kmeth Sándor dr.
Manapság általános megítélése elképesztően ostoba és radikálisan arrogáns. Az ókori mitológiában ambrózia néven az istenek nektárjaként, kedvenc italaként és táplálékaként jelenik meg, mint amely az örök élet és a szellemi emelkedettség fenntartásához szükséges.
Előfordulása: Egész Európában megtalálható mint vadon élő gyógynövény. Állítólag Amerikából került ide, de ez az állítás kissé bizonytalan. Általában elhanyagolt szántóföldeken, utak vagy árkok szélén, ártereken él, legtöbbször csoportosan, nagyobb tömegben. Elterjedésével kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a megfigyelések szerint egy feltört, felszántott földterületen az első évben nagy erővel elszaporodik, majd az ezt követő 4-5 év alatt fokozatosan átadja a helyét a többi növény vagy fűféle számára, ezért az intelligens növények közé sorolják. Manapság általános megítélése elképesztően ostoba és radikálisan arrogáns. Az ókori mitológiában ambrózia néven az istenek nektárjaként, kedvenc italaként és táplálékaként jelenik meg, mint amely az örök élet és a szellemi emelkedettség fenntartásához szükséges.
Gyűjtése: Mivel gyógyászati szempontból a növény föld feletti része lehet érdekes, telihold idején érdemes begyűjteni, lehetőleg napsütéses kora délutáni órákban, amennyiben feldolgozni, és tárolni szeretnénk. Azonnali felhasználáshoz bármikor gyűjthetjük, de vegyük figyelembe, hogy a föld feletti részek hatáserőssége újhold felé csökken, ezért vagy több növényt használjunk, vagy potencírozzuk! Szerencsés, ha a még nem virágzó, felmagzó növényeket gyűjtjük, mert ereje ekkor még a levelekben van. A növény friss hajtását, felső egyharmadát gyűjtsük. Szárról és levélről lévén szó, érdemes évente újítani a raktárkészletet. Száraz, árnyékos helyen szárítsuk, ahol elkerülhetjük a száradó növények esetleges visszanedvesedését, mert az gyengíti az erejét. Lezártan tároljuk.
Felhasználása: A friss leveleket közvetlenül is fogyaszthatjuk, elrágcsálhatjuk, de készíthetünk belőle forrázatot, ahogy a megszárított növényből is. Illóolaja hasonlóan hatékony, de annak adagolásával legyünk elővigyázatosak. Tinktúra formájában is alkalmazható. A szárított növényből készített por is alkalmas közvetlen fogyasztásra, krémek készítésére, orrba szippantásra. Lehetőleg ne túl tömény forrázatot készítsünk, mert hígan könnyebben kifejti hatását, és kevésbé szárít, ha nagyobb mennyiségű vízzel együtt visszük be a szervezetbe.
Íze: keserű (6), aromás (3). (Ízének, hatásának erőssége a Hold állapotaival összhangban változik.)
Energetikai hatása: A szelet fokozza, a tüzet szabályozza, tisztítja és normalizálja, a vizet csökkenti.
Általános hatása: Hűtő vértisztító, szárító, hurut- és nyálkacsökkentő, lázcsillapító, sebfertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, immunrendszer-erősítő, méregtelenítő, általános szöveti és nyirokrendszer-tisztító, burjánzó szövetet és daganatot gyógyító. Közérzetjavító, erőnlétfokozó, általános erősítő, energizáló és regeneráló hatású. Fertőtlenítő, emésztést fokozó, étvágycsökkentő, vércukorcsökkentő, gyomornyugtató és -erősítő, zsírégető, testsúlycsökkentő, dugulást szüntető. Idegnyugtató, idegerősítő, gombásodás-, allergia- és asztmaellenes hatású, légzéskönnyítő. Féregűző, csökkenti a candidafertőzést. Fokozza a vele együtt beadott növények, gyógyszerek hatékonyságát. Afrodiziákum, erőnlét- és potenciafokozó.

Lélektani hatása: Gyengéden csillapítja a háborgó lelket, szünteti az indulatokat és a kilátástalanság érzését, támogatja a belátásra jutást, a problémamegoldó képességet és az éleselméjűséget. Segít felülemelkedni a problémákon, szünteti a tespedést és a megrekedést, a mélabút és a komorságot, valamint a burjánzó, mérgezett érzelmi és gondolati folyamatokat. Erőssé, állhatatossá teszi a lelkületet, tágítja az élettér érzetét, csökkenti a korlátoltságot.
Részletes ismertetése: Szárított, finom porának őrleményét sikeresen alkalmazhatjuk orrmandula-nagyobbodás vagy orrpolip kezelésére. Bármilyen formában alkalmazva fokozza a száj szárazságát, csökkenti a nyáltermelést, a szájnyálkahártya és az íny fertőzéses, gyulladásos tüneteit, égő érzéseit, rendszeres használata csökkenti a fogak szuvasodási hajlamát. Torok- vagy mandulagyulladás esetén forrázatának fogyasztása, illetve az azzal történő napi többszöri, rendszeres gargalizálás gyors javulást eredményez. Hangszálgyulladás vagy a hangszál megerőltetése, valamint rekedtség esetén forrázatát gargalizáló öblítőként alkalmazhatjuk, naponta többször. A nyelőcső felmaródásával keletkező égő, fájó érzést hűs forrázata szintén csökkenti.
A gyomor hurutjait radikálisan csökkenti, a gyomorrontás tüneteit meglepő gyorsasággal szünteti. Erősíti az émelygő, gyengén emésztő gyomrot. Esetleges fertőzéseit, erjedéseit sikeresen kezelhetjük a növény forrázatának kúraszerű fogyasztásával. Fokozza a gyomortartalom feldolgozását, segíti a továbbhaladását.
A tápcsatorna teljes hosszában szünteti a hurutokat, lerakódásokat, az erjedő, rothadó és egyéb gázképző folyamatokat. Ezzel megóvja a beleket attól, hogy fertőző, élősködő lények táptalaja legyen, így a bélgombásodásnak, a bélfertőzésnek, a gázképződésnek, a puffadásnak is az egyik hatékony ellenszere. Az ilyen jellegű tünetek kezelésére javallt étkezés előtt egy kis idővel fogyasztani a forrázatából. Enyhén fokozza az emésztőnedvek termelését, de csak a kellő mértékben, mert egyúttal vissza is fogja azok túltermelését. Szünteti a belek dugulását, a béltartalom pangását, fokozza a bélmozgást, így segít a belek tisztántartásában és a székletürítés megindításában. Gátolja a bélfal elzsírosodását, és felszámolja, illetve kiürülésre készteti az emésztetlen tápanyagokat, a mérgeket. A belek daganatos állapotának kezelésében elengedhetetlen. Mondhatjuk, hogy a tápcsatorna teljes hosszában, a hozzá csatlakozó emésztőszerveket, mirigyeket is beleértve, kiváló hatású a daganatos betegségek kezelésében. Természetesen érdemes más növényekkel kombinálni, a tüneteknek és a beteg szerv sajátosságainak megfelelően.
Erősíti a májműködést és egyben tisztítja a májat: segít méregteleníteni a szervezet legnagyobb méregtelenítő szervét. Rendszeres használata képes megszüntetni a máj elzsírosodását. A sárgaság, a máj gyulladásos betegsége esetén híg forrázatának nagy mennyiségű fogyasztása javallható, esetleg ürömmel, édesgyökérrel kombinálva. Fiatalítja az epét, hatékonnyá teszi és egyben normalizálja az epetermelést. Kúraszerű alkalmazása képes az epekő megszüntetésére is.
A parlagfű javasolható a lépmegnagyobbodás kezelésére, illetve a hasnyálmirigy tisztítására, gyulladásának kezelésére, bőséges folyadékbevitel mellett.
A vese szűrőrendszerét tisztítja, működését erősíti, terheit csökkenti. Vesegyulladás kezelésére is alkalmas, emellett a vese meghűléses, hurutos, egyéb fertőzéses betegségeinek kezelésére is kiváló. Általános veseerősítő, enyhe, kíméletes vízhajtó.
A húgyhólyag, a húgycső fertőzéseire és gyulladásaira is hasonló okokból jó.
A nyirokrendszer működését képes oly mértékben felgerjeszteni, hogy az szinte megtáltosodik, és könnyűszerrel elbánik a súlyosabb támadásokkal is, anélkül hogy kizsarolná a szervezet energiatartalékait. Ennek kialakulásához átlagosan három napig kell napi két-három alkalommal fogyasztani valamilyen formában. Ezzel igen erősen tisztítja a nyirokcsatornákat és a nyirokmirigyeket is. Így a nyirokrendszer kóros elfajulásait is hatékonyan kezelhetjük vele.
Képes a vérben megjelenő tisztátalanságokat, fertőzéseket, élősködőket, mérgeket felszámolni, de nem csak mint hűtő vértisztító, hanem mint szokatlanul hatékony immunrendszer-erősítő is. Ezért a malária kezelésére más növényekkel együttesen jó eredménnyel alkalmazható.
A parlagfűvel az allergiás jellegű védekező reakciók - ha talán nem is mindegyik – jelentősen csökkenthetők, sőt szüntethetők. Így orvosolja a pázsitfű- és a parlagfű-allergiát, valamint a virágpor- és egyéb porallergiákat, mivel felerősíti, ellenállóvá teszi a szervezetet, s annak így nem kell vészreakcióhoz folyamodnia. E gyógynövény igazolja a közmondást: „kutyaharapást szőrivel”. Használatának eredményeképpen eltűnik a bő orrváladék és a túlzott nyálelválasztás, az égő, viszkető érzés az orrban és a szemben, valamint a bőr egyéb területein. A szüntelen tüsszentési inger is az előbbiekkel együtt csillapodik le, méghozzá az elfogyasztást követő pár percen belül. Rendszeres vagy megelőző használata bármilyen formában meg sem engedi, hogy e tünetek egyáltalán kialakulhassanak. Ráadásul mindezt mellékhatás nélkül teszi ez a gyógynövény. Gyermeknek és felnőttnek egyaránt javasolható, adható. Nem kell félni az allergiás tünetek fokozódásától vagy esetleges kialakulásától, mert hatékonyan és rövid idő alatt szünteti azokat, sőt „védelmez” ellenük.
Érdemes egy marék felaprított parlagfüvet egy liter felforralt vízzel leönteni, megvárni, amíg iható hőmérsékletűre hűl, és naponta egy-két bögrével elfogyasztani. Édesíteni, savanyítani nem érdemes.
Hasonló hatása van alkoholos áztatmányának is, borba vagy pálinkába téve (egy púpozott evőkanállal adni fél literhez, és egy hétig áztatni) napi egyszeri fogyasztása elegendő a tünetek féken tartásához.
A tüdőre szárító, tisztító hatása van, így a benne esetlegesen kialakuló nyálkatúlsúlyt – legyen a nyálka híg vagy sűrű – gyorsan és hatékonyan csökkenti, akár nyersen elrágcsálva, akár forrázat formájában fogyasztva. Hörghurut és hurutos köhögés esetén is javallt. Emellett segít az elzáródott léghólyagok megnyitásában, miáltal növeli a légzőfelületet. Így fulladásos rohamok során gyors segítségként alkalmazható, légzésnyugtató, légzéskönnyítő hatásánál fogva is. Ezért nem csak a nedves, hanem a száraz asztmát is eredményesen kezelhetjük vele, amennyiben kúraszerűen vagy rendszeresen alkalmazzuk. A tüdőben kialakult lerakódások eltávolításában, daganatainak, szövetburjánzásainak felszámolásában is hatékony.
Az idegrendszert közvetlenül nyugtatja, erősíti, de a mérgek felszámolásával közvetve is megteszi ugyanezt, hiszen csökkenti az ingerlő hatások jelenlétét. Életerő-fokozó, mozgató hatása emellett a depresszió, a mélabú és a komorság kezelésére is alkalmassá teszi.
„Doppingként”, ajzószerként is alkalmazható. Nemcsak a közérzetet javítja, hanem rendszeres alkalmazása képes az általános erőnléti állapotot stabilan és jelentős mértékben fokozni. Ezért alkalmas a sportteljesítmény növelésére, a tartós fizikai terhelés könnyed elviselésére, valamint a megbetegedések, műtétek utáni leromlott állapot javítására.
Rendszeres használata csökkenti a húgysavszintet, a köszvényes tüneteket, az ízületi gyulladásokat, lazábbá, hajlékonyabbá, mozgékonyabbá teszi az ízületeket.
A bőrfelszín sebeit szárítja, nyugtatja, fertőtleníti, szövetregenerálókkal együtt alkalmazva hatékonyan elősegíti a sebgyógyulást. A vérömlenyek felszívódását külsőleg borogatásként alkalmazva, belsőleg forrázatként fogyasztva egyaránt elősegíti.
Jótékony hatású a test alsó fertályára. Enyhén melegíti a kismedencét, szünteti az itt megjelenő pangásokat, gyulladásokat, huruttúlsúlyt, így felszámolja a fertőzések táptalaját, szünteti a fertőzéseket. Ezért kúraszerűen alkalmazva alkalmas a húgycső- és a hüvelygyulladás kezelésére, az égő érzések csillapítására, a folyással járó gombás, baktériumos fertőzések kezelésére külsőleg (intim tus) és belsőleg együttesen.
Az általános erőnlét fokozása miatt afrodiziákumként, nemierő-fokozóként és -stabilizálóként alkalmazható, esetleg keverékek alkotórészeként. Fokozza a magabiztos férfierő jelenlétét, így csökkenti a hajlamot a korai magömlésre.
Ellenjavallat: Kiszáradásos, folyadékhiányos állapotban csak elővigyázatosan alkalmazzuk. A megfelelő folyadékbevitel egyébként is szükséges.
Írta: dr. Kmeth Sándor orvos, javasgyógyász
Forrás: http://www.javas.hu/index.htm

Válasz

Marosán Irén üzente 11 éve

Fontos elolvasni!!!!

Válasz

Simon Lajosné üzente 11 éve

A fenti Parlagfű cikket Dr Weixl-Várhegyi László tette fel a netre, esetleg ha valakinek van
kérdése ezzel kapcsolatban, biztos vagyok benne, hogy válaszolni fog.
Az alábbi linken is van 1 nagyon hasznos információ, szintén a Parlagfűről 1 orvos szemével, érdemes átböngészni. Ezt a linket a keresőbe írd be és sok nagyon hasz-
nos onfót olvashatsz:

http://magyarmegmaradasert.hu/component/k2/item/2231-parlagf%C5%B1-ambrosia-artemisiifolia-et-trifida

Válasz

Simon Lajosné üzente 11 éve

Kedves Dóra!
Én a temetőben szedtem ki 3 tövet, (vittem magammal pár nedves papírtörlőt, abba
csomagoltam, hogy hazáig kibírja) elültettem és az idén már elég sok van belőle,
pár napja már szárítottam le belőle télire. Elhanyagolt sírok mellett sok van belőle.
Egyébként utak mellett nem tanácsos szedni a kipufogó gázok miatt.
Remélem segítettem
Üdv: Anikó

Válasz

Horváth Sándor üzente 11 éve

A parlagfüvet a múlt évben én is begyűjtöttem megszárítottam és teaként fogyasztottam 2-3 hetes váltásokkal. A váltó növény a lucerna volt, természetesen nem egyedül hiszen van hozzá menta, citromfű, útifű és természetesen mézzel édesítem. A jobb lábamon lévő visszér mintegy tíz évvel fiatalodott vagyis véletlenül sem adnám orvos kezére, hogy darabolja, cserélje az eret, viszont már nagyon várom, hogy szedhető legyen a parlagfű. Természetesen a telihold idején fogom szedni mert az elmúlt évben erre nem figyeltem.

Válasz

Horváth Sándor üzente 11 éve

A cikkben leírt kazein ami a tejben található nem igazán értek egyet, hiszen gyermekkoromban minden reggel tejeskávé vagy kakaó volt iskolába indulás előtt a reggeli és én voltam az aki hazaérve az iskolából a reggeliből megmaradt hideg kakaót mindennap megittam. Nem voltam és most sem vagyok allergiás. Igaz a tejet közvetlenül a tehén adta nem a boltban vettük.

Válasz

Jáni Lajos üzente 11 éve

Sziasztok!
Szabó Gyuri bácsi is említette előadásában, hogy a gyerekeket az allergia megelőzése érdekében, zsenge parlagfű levél evésével kell hozzászoktatni és nem lesz allergiás. Nagyon érdekel amit a cikkben olvastam, a környékünkön is terem parlagfű, és virágzás után sem kapunk allergiát. Igaz, gyógyteákat rendszeresen iszunk.
Udv. J. Lajos

Válasz

Deak Ibolya üzente 11 éve

Koszonom,hogy olvashattam.Ibi

Válasz

Stadler Katalin üzente 11 éve

Sziasztok!

En csak gratulalni tudok,orulok,hogy olvashattam errol,soha nem halottam jot csak rosszat a parlagfurol es ottho azon rettegtem mikor birsagolnak meg mert van parlagfu a kertemben.
Udv<Stadler Katalin

Válasz

Szabó Dóra üzente 12 éve

Jaj,bocs,a lányom gépéről írtam,azért nem stimmel a név :-)

Válasz

Szabó Dóra üzente 12 éve

Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni nekem,h Budapest környékén ( óbudai vagyok ) hol találhatok és szedhetek parlagfüvet? Esetleg,ha tudjátok,mikor van szervezett "irtása",akkor ott begyűjthetnék talán egy évre való mennyiséget.
Nagyon köszönöm a segítségeteket.
Üdv. Nemes Era

Válasz

Joó István üzente 12 éve

2011. májusban szedtem először zsenge 15-30 cm magas parlagfüvet, akkor még nincs pollenje, ami az allergiát okozza, azóta rendszeresen fogyasztom. Holland kutatók szerint zsenge korban még teljes a hatóanyag tartalma. Folyóvízzel lemostam róla a port, kötegelve, felakaszva szárítottam, majd kiteregetve árnyékos helyen teljesen megszárítottam. Kézzel a száráról lehúztam a száraz leveleket, majd késes kávéőrlővel porrá őröltem, de csak a levelét, mert a kávéőrlő a rostos részt kiszálazza, mint a vattát. Naponta 1 enyhén púpozott kávéskanállal fogyasztok belőle joghurtba, főzelékbe, bármilyen pépes ételbe keverve fogyasztom. Por alakban is próbáltam lenyelni, de azt nem ajánlom, mert óhatatlan, hogy a finom por ne kerüljön a légutakra és az az egészséges embert is megköhögteti.
Elöljáróban elmondom, hogy 62 éves férfi vagyok. Amikor elkezdtem fogyasztani, másnap már tapasztaltam, hogy rendezte a székletemet, azóta is. Meglepődve tapasztaltam, hogy megnőtt a fizikai teljesítményem. Szobakerékpáron letekerek 35 perc alatt 20 km-t és a pulzusomat nem tudom 100-110 fölé nyomatni, pedig a homlokomról már csöpög a veríték. A másik pozitív tapasztalatom, ami egy férfi embernek a legfontosabb, hogy az ágyban ugyanolyan kemény lettem, mint húsz évvel ezelőtt.
Sok igazi fizikai terhelést jelentő tevékenységet keresek tudatosan, mert adtam parlagfű porból több ismerősömnek és akik kényelmes mozgáshiányos élemódot élnek, azoknál csak a székletet tette rendbe, más a nálom tapasztalt előnyös hatást nem élték meg.
Megtapasztaltam, hogy a pozitív hatását csak úgy fejti ki a parlagfű por, ha fokozatosan aktív fizikai terheléssel párosul.
A parlagfű az őssejtek termelődését serkenti, ha nincs aktív fizikai terhelés, akkor a vérképző sejtek helyett zsírszövetek képződnek és az immunrendszer legyengüléséhez vezet. Ezért az egészség megőrzése és betegségből való gyógyulás szempontjából rendszeres mozgás, helyes táplálkozás és a lelki egészség.

Válasz

Ujj józsef üzente 12 éve

Szerintem tavasszal egy próbát megérne. Én bizony kipróbálom, mert amit a gyógyszeripar tilt az biztosan jó. Az egyik ismerősőm evett belőle és azt mondja nagyon keserű, dehát melyik gyógyszer nem az. Leszedem majd a levelét és zsíroskenyérrel megeszem. A maradék leveleket leszárítom és szárazon fogom felhasználni, akár teának , akár salátában, vagy éppen zsíroskenyérre szórva. A pitypangót is írtjuk, mégis felhasználható

Válasz

follinus edit üzente 12 éve

Az utóbbi időben egyre többször hallottam a parlagfű hasznosságáról,a hajtások fogyasztása állítólag hasznos,de azt is hallottam hogy a gyökere olyan mint az ambrózia.Nem tudom mit gondoljak azt meg még kevésbé hogy mit tegyek?Nagy szükség lenne több információra és tanácsra.Hiszem hogy a természetben minden megtalálható amire szükségünk van,csak már nem tudjuk mit kell tennünk,már nincsenek sokan akik át adhatnák a tudást pedig meg kell tanulni saját magunk és gyermekeink miatt is.Akinek van meg van ehhez a tudása segítsen tanulni!Köszönettel

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 12 éve

Abban egyetértek az emberi bűn az amikor neki megy autóval a fának és a fát vágják ki a fa hol hibádzott.Vagy ha egy vadállat megtámad 1 embert az állatot ölik meg pedig az ember zavarja a környezetét.

Válasz

Nyikosné Kovács Gyöngyi üzente 12 éve

parlagfű teát lehet vásárolni?

Válasz

mazik albin üzente 12 éve

kedvas Balogh Imrene szeretnem megtudni hogy mikent kell a parlagfu teat fogyasztani a receptre volnek kivancsi hogyan kell fogyasztani ellore is koszonom Albin az ero legyen veled.

Válasz

Fadgyas Robert üzente 12 éve

Nyugodtan probald ki .En mar evekkel ezelott is ajanlottam egyik nagyon alergias ismerosomnek aki naponta egy szazas csomag papirzsebkendot hasznalt el, es mar dolgozni sem tudott bemenni . Ket hetutan mar jelentosen javult es egy honap mulva alig fujta az orrat.En jelenleg is iszom a teajat mas okbol. nagyon keseru arra szamitsal. Ha egy het utan nem erzel javulast , hagyd abba.

Válasz

Balogh Irén üzente 12 éve

A parlagfű latin neve: ambrosia artemisiifolia, a hármaslevelű parlagfűé: ambrosia trifolia. Ott van a cikk elején. Lehet keresni idevágó irodalmat, de nagyon keveset fogtok találni. Én magam egyébként orosz weboldalakon találtam pozitív bejegyzéseket a parlagfű gyógyító tulajdonságairól.
Jakab Hajnalkának, Szegedről:
Ha már úgyis allergiás vagy a parlagfúre, a teájától nem történhet semmi bajod, cxsak arra ügyelj, hogy a pollent ne lélegezd be. Jobb, ha más fézi meg a teát, és nem te szeded le a teának valót... Akkor nem fenyeget a belégzés veszélye..

Válasz

Jakab Hajnalka üzente 12 éve

Sziasztok nagyon nagy kérdésem van a parlagfűre alergiás vagyok halottam hogy napi 3/1deciteját kel inni::::: parlagfű teát ::::: kigyoulok belöle de én nem merem meg tenni ha segít ezzel kapcsolatosan valaki meg köszönném ::::Jakab Hajnalka :::Szegedről

Válasz

Bényiné Mária üzente 12 éve

Kedves Irénke!
Kérlek, írd meg nekem naponta mennyit fogyasztasz? Én is cukorbeteg vagyok már 11 éve. Naponta 4x szúrom magam. Szedtem és szárítottam is, de jó lenne tudni mennyi a helyes adag. Másfél hónapja azért eszem, napi 6 teáskanállal. Annyit tapasztaltam, hogy fittebb vagyok és elmúltak az éjszakai kínzó lábgörcseim. Nagyon szépen megköszönöm, ha írsz.

Üdvözlettel: Bényi Sándorné /Mari/
e-mail: petonka@gmaié.com.

Válasz

mazik albin üzente 12 éve

érdekelne a parlagi fu lati neve en csehorszagi vagyok es nem vagyok kepes vagy az internet fo oldalat ahol lehet bongeszni a lexikonokbol elore is nagyon koszonom a segitseget Albin.

Válasz

androméden üzente 12 éve

szerintem a riportot fel lehetne rakni, a videót linkjét felteszed ide?
köszönjük

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Sziva Ildinek üzenem: van kézzelfogható segítség a daganatos betegség gyógyítására. Erről már a tv2-n is volt riport nemrégiben, ahol pont az agydaganatról volt szó, sikeresen gyógyították természetes úton. A részleteket ha érdekel levélben közölném, mert reklámnak minősülne. A riport elérhetősége is megvan.Címem: emikave@gmail.com

Válasz

Sziva Ildi üzente 12 éve

Testvérem 38 éves, agydaganatos beteg (Glioblastroma multiforte IV) ,
Ilyen betegségre lehet-e alkalmazni, ha igen , akkor hogy kell enni, nyersen fogyasztva vagy
teaként inni ? Sürgős választ várnék !
Köszönettel!

Válasz

Apu Béla üzente 12 éve

Kedves ÉdenSpa! Amit , ahogy Te írsz,, az már reklám!! Nem ide való!

Válasz

Apu Béla üzente 12 éve

JAJJ, kedves Tavi rózsa! Te nagyon gyógyszeripar párti vagy!!! Háááát,, egészségedre!

Válasz

Patajné Széll Andrea üzente 12 éve

Kedves Irén, engem érdekelne, hogy te hogyan fogyasztod ezt. Ha nem esik nehezedre, írd már le légyszíves! Nagyon köszönöm! Üdvözlettel, Andrea

Válasz

Balogh Irén üzente 12 éve

A puding próbája az evés.
A parlagfű próbája az, ha elkezded vele gyógyítani magad.
Én ezt megtettem. Ennek egy esztendeje. Azóta is törekszem arra, hogy naponta legyen az "étlapomon". Most zölden, de már bespájzoltam szárítva, őrölve.
Főhatás: JÓL ÉRZEM MAGAM!!!
Mellékhatás: elmúlt a cukorbetegségem.
Mellékhatás: a teljesen ősz hajam kezd sötétedni.
Adatok: 67 éves vagyok, és többet bírok dolgozni, mint 20 éves koromban, és mint egy fiatal...

Válasz

Schinagel András üzente 12 éve

Ritka nagy marhaság!

A rák a középkorban rendkívül ritka volt, ha egy orvos meghallotta, hogy rákban elhunytat fognak orvostársai megvizsgálni, igyekezett oda, mert tudta, hogy lehet, az életében még egyszer nem fog ilyennel találkozni. A stressz persze rontja az ember védekező rendszerét, de a középkorban, ókorban sem lehetett stressz mentes az élet: nem volt nyugdíj, TB, hatékony orvosság, központi fűtés, gyakori háborúk, földesúri, főúri, királyi önkény, járványok védőoltás nélkül, időjárás szeszélyitől függő termés! A rák a modern kor két következménye miatt lett gyakori: rengeteg idegen mesterséges vegyület: kormos benzines por, spary-k, vegyszeres környezet, műanyag vegyületek mérgeznek minket, ráadásul a megnövekedtet számú kialakuló rák csíra sejtekkel azért sem tud elbánni a meggyöngült immunrendszer, mert örült cukrozás folyik, nincs például olyan kenőmájas, felvágott sem, amit a címke szerint valamilyen cukor vegyülettel nem fertőznének, hogy az kikapcsolva az éhségérzetet, túlfogyasszunk a tőkések hasznára! És már kötözött sonkákat is cukros páclébe áztatják!!! A cukor meg a rák legfőbb tápanyaga, tessék csak megkérdezni a rák-kezelteket, először a cukrot tiltják nekik! És finomított cukor nem létezett 1750 előtt, a váci múmiák akkortól szembetűnően megromlott fogazata mutatta a kiállításukon! Felirat is felhívta rá a figyelmet! És az emberek, mint akiknek elment az esze, egyre több cukros ételt, „üdítő” nevű szörny löttyöket isznak önként, mindennap süteményeket, cukorkákat, csokit, kívánnak, cukrozzák teájukat, stb, Ez bizony kábítószerként funkcionál, a cukor rabjainak!
Ezen mit tudna változtatni egy élősködő gyomnövény, nem segítőnk, hanem az ellenségünk, gondoljuk csak át! Amerikában az indiánok nem babusgatták, hanem volt természetes ellensége:
http://www.webbeteg.hu/cikkek/allergia/10393/parlagfu-jotekony-es-hasznos-noveny

A többi szöveg csak alaptalan, tény nélküli, tudatlan sületlenség, mint például, hogy hasznos volna a lúgosítás:

http://www.tenyek-tevhitek.hu/oseink-savasito-etrenden-eltek.htm

Szendi Gábor kétfele harcol: az orvosi és a naiv emberi legendák, tényeket meg nem vizsgáló, utána nem néző tévhitek ellen.

A természetgyógyászatban is vannak tévhitek, nemcsak a hagyományos orvoslásban!!! A tényeket kellene újra és újra ellenőrizni, nemcsak a hallottakat, mert már sokan mondták, elhinni, és szajkózni átgondolkodás nélkül (lásd: fokhagymát végre egy fiatal magyar orvos kipróbálta a vérnyomásbetegekkel ellenőrzött mérésekkel, mennyi gerezd mennyit hat, és láss csodát: semmi köze nincs a vérnyomás csökkentéshez!!!

Válasz

Honfy Angéla üzente 12 éve

Olvasd el, érdemes elgondolkozni rajta. Angéla

Válasz

Háló Lénárdné üzente 12 éve

Régebben, amikor elolvastam ezt a megdöbbentő leirást a parlagfűről, bevallom, kétkedve fogadtam..... Nemrég kaptam egy körlevelet, ami egy amerikai prof..-tól származik, már hitelesnek minősítettem és mondanom sem kell, ledöbbentem ! A Gyógyszeripar mindenre képes, hogy enyhén szólva átverje az emberiséget, csak hogy az általuk gyártott gyógyszereket vásároljuk??? Minden áron ???? Ez felháborító és minősíthetetlen eljárás !!!!

Válasz

Tabi Sándor üzente 12 éve

Aki nem próbálta ki a parlagfűvet, ezért annak hatásait nem ismerheti, az ne agitáljon ellene! Azért reagálok az alább felsorolt kijelentésre, mert ha mégis valaki szeretné fogyasztani, mert úgy érzi, hogy szervezetének szüksége van rá, de ez miatt az illető mégis meggondolja magát, és nem nyúl a lehetőséghez.

Két dolog foglalkoztat engem:
Az egyik; aki meggondolja magát, a rosszakarója tanácsát fogadja meg és e miatt eldobott magától egy olyan lehetőséget, amely esélyt adott volna számára az egészsége visszaszerzésére.

A másik; aki az okoskodásával, egy embertársától vett el egy minőségi életlehetőséget, az hogyan fog tudni majd elszámolni normáival, a másik ember elöl.

Én kipróbáltam és működik!

Aki teheti fogyassza a parlagfűvet, amíg friss (kb. 10-15 cm) magas úgy vágja le, vágja apróra és, mint a petrezselyem zöldjét szórja a salátájára. Amíg nem virágzik, szedje a friss apró parlagfűvet. Ha hozzátud jutni, szárítsa le, darálja porrá, tegye el zárt edénybe, és tegye levesébe, főzelékeibe, szendvicsére szórva stb. Fogyassza!

Én a rosszakarókra nem mondok semmit, de akinek segítségre van szüksége, annak segítek!

Természetesen, a népi gyógyászatról megoszlik a vélemény, de érdekes módon az működik! Ma pedig egyre többen fordulnak az alternatív gyógyítás felé, mert a Természettörvényei bizonyítják annak létjogosultságát! Az ember is ide született!

E témában szerintem nem érdemes okoskodni.

Válasz

Rózsa János üzente 12 éve

Szerbusz László én egy allergiás embernek adtam a zöld porból, ígérte, hogy fogyasztja.
A kérdésem az elkészítéssel kapcsolatban, egybe őröljem az egész füvet vagy külön a föld feletti részt és a gyökerét? Hogyan a legjobb és biztosabb? Köszönöm Rózsa Jani
19470101 Tel:+36302454320 Várom a válaszodat!

Válasz

Tavi Rózsa üzente 12 éve

A parlagfű régen nem élt Európában, Amerikából hurcolták be, azóta szaporodik egyre jobban el!
Egy éve volt napirenden, hogy ha már ennyire kirthatatlan, akkor kipróbálják, jó-e valamire?

Erre valaki kitalálta ezt most hogy a rákra jó, és jó hosszú cikket kerekített belőle.
Valóságalalpja pedig NULLA !

Milyen hiszékenyás ostoba ez a társadalom!
Mire nem mondták még ki hogy

vagy JÓ a rákra vagy rákot okoz !? Mindenre szinte!

Gondolkodni elfelejtettetek és minden marhaságot elhisztek !!!

Válasz

Kisbaczoni Benedek Zoltán üzente 12 éve

Köszönöm!

Válasz

PETRENKÓ SÁNDORNÉ IBOLYA üzente 12 éve

Nagyon jó cikknek találom aki a parlagfűről írt, Régen nem volt ennyi alergiás ember mint most, akkor még sok helyen volt a fűből ,mégsem betegedtek meg az emberek és gyerekek. Biztos,hogy a gyógyszeriparnak az érdeke is az írtás, mert nem tudna létezni ha mindenki egészséges lenne .

Válasz

Császár Istvánné üzente 12 éve

A parlagfű ilyen gyógyhatással bir? Döbbenten olvastam a cikket.Akkor miért kell irtani?Elgondolkodtató! Szeretek mindent kiprobálni és parlagfű evésre adtam a fejem tegnap ota.Ártani nem árthatok vele,de ha változást érzek magamon jó irányba akkor közölni fogom veletek és mindenkinek ajánlom a használatát. üdv mindenkinek!:)

Válasz

Müller Kinga üzente 13 éve

jaj,dehogy bántassz,Hou!! Csak más vélemények vannak itt ami tényleg nem baj,mert még mindig a dualitás világát éljük! :-) Vélemény-ellenvélemény.Semmi gond.Mi lenne ha mindenkinek egy véleménye lenne.Nem ismerhetnénk meg soha a másik oldalt. Ami itt a 3 D-ben még fontos.
Csak én mintha azt érezném ki mindig a mondókádból,hogy szándékosan akarsz vitát kezdeményezni,és amit kinyilatkoztatsz az szent és sérthetetlen!De remélem ezt csak az egóm érzi így és nem valós érzéseken alapul! :-) Ölellek Benneteket!

Válasz

Si Ho üzente 13 éve

Azt vettem észre, hogy ebben a közösségben, ha valakinek eltérő a véleménye, annak leordítják a haját. :-))))
Érdekes ez a dolog. Mintha kissé alacsony lenne a tűrésküszöb a szeretetet hírdető gyógyítók lelki világában...
Nagyon sajnálom, ha megbántok valakit, de úgy érzem, hogy aki ismeretlenül ide látogat, annak ismernie kell és joga is van ehhez, hogy mélységében megismerhesse azt, amibe belevág. A viták, eszmecserék pedig fontosak a mélységek feltárásához, a mozgató rugók felderítéséhez.
Nem kérkedem azzal, hogy talán minden itt megszólalónál idősebb vagyok a gyógyítás kérdéskörének tanulmányozásában. ( Huszonöt éve tanulom a taoista QiGong hagyományt és a Hagyományos Kínai Orvoslást, európai gyógynövénytant.) Azzal sem, hogy a legtöbb itt megszólalónál nagyobb a tapasztalatom, lévén, hogy wudang taoista tanítványként átéltem már és láthattam szerzetes társaimtól ezt-azt a lélek és szellemi fejlődés kutatásában. Azzal sem szeretnék kérkedni, hogy olyan gyógyítók vannak a barátaim közt, akik a maguk szakterületein kimagaslót alkotnak. Pl kínai orvos professzor, természetgyógyász főorvos, vagy csupán "csak" belgyógyász, kínai taoista szerzetesek, Nemzetközi QiGong tanárok. Jómagam pedig elértem az "Ajtón Belüli Tanítvány" SIHING megtisztelő címet, melyet minden bizonnyal sosem tudok majd eléggé meghálálni és annak teljesen megfelelni.
Mindig nyitott szellemmel járok. Az esetek többségében sokat tanultam ezektől a gyógyítóktól. Testközelből és az ő szakmai tapasztalatuk által is igyekeztem fejlődni.
Ma egy taoist aközösségnek vagyok érdemtelenül, a vezetője, taoista életmód tanácsadással, kínai masszázsterápiával, annak oktatásával, taoista QiGong tanítással, taoista intim torna oktatással, gyógynövényes tanácsadással és TaiJi Quan ill. Xuan Wu Quan kungfu oktatással foglalkozom. Nem keresem tehát az ismertséget, csillogást, elismertséget. A dolgok lényegét kutatom...
Senkinek a megtámadására nem törekszem és senkit megbántani nem akarok. A kérdéseim a témák mélyítését szolgálják. Az aki ezeket személyes támadásnak veszi, teljesen félre ért és önmagát alacsonyítja le.
Most kilépek ebből a közösségből, mert sokszor arra lettem figyelmes, hogy még a hozzászólásaimat is törlik.
Remélem ez ezzel az utolsóval nem történik meg.
Aki keres megtalálja a személyes adatlapomat.
Mindenkinek nagyon szép napokat és áldott adventi ünnepeket kívánok!
Wlacsil Zoltán

Válasz

Weixl-Várhegyi László üzente 13 éve

SiHing Hou-nak üzenem, hogy az indiánok is meghaltak a kéményseprő betegségben: "A korom", meg az ellenfelek nyilaitól, és más fegyvereitől kapott mérgezésekben, mert nem mindíg az hal meg aki koros, hanem az aki soros! Van aki két évesen soros, van aki 20 évesen és van aki 120 évesen! Van még a karma is, meg a reinkarnáció is, de ezeket valószínűleg ugyanúgy nem fogadod el, mint azt, hogy a parlagfű pozitívan befolyásolja az őssejtek termelődését! Azt se felejtsed el, hogy az indiánok sok húst ettek, ráadásul olyan húsokat, amelyek nem voltak jók a vércsoportjaiknak, meg nem mindíg ittak tiszta vizet, meg nem mindíg ettek jó gombákat, szóval volt dolga az immunrendszerüknek és ha ehhez kevés parlagfüvet fogyasztottak, vagy egyáltalán nem fogyasztották azt (ugyanis akkor is voltak ilyen SiHing Hou-k), akkor sajnos elérte őket is a dimenziókapu küszöbje és átléptek a másik létformába, azaz egzitáltak!
Kérlek fogadd meg a Kinga jótanácsait is, mert azok nagyon jók!
Üdv.: W-V.L, vagyis Biolaci

Válasz

Müller Kinga üzente 13 éve

Akkor hallgass a belső hangodra!!!! Ő megmondja,hogy mit higgy el és mit ne! Remélem ezt azért elhiszed....bár ha nem tapasztaltad még.... :-D
Különben is addig ne fogadj el semmit és addig ne utasíts el semmit amíg még nem ismered!!! Ez egy nagy igazság.

Válasz

Si Ho üzente 13 éve

Kinga, a tudományt mindig a kétkedés vitte előbbre. Különben még mindig köveket pattintgatnánk a barlangban. Persze az sem volt rossz..., :-))
Fontos, ha tisztítani akarunk valamit azt "Tűzben" próbáljuk. Aki mindent "bevesz", emésztés nélkül az a végén a világ bolondja lesz. Ha mindent elhiszek, amit éppen elém tesznek, akkor igazában nem bízom semmiben. Szél fútta hópihe leszek.
Tessék szíves lenni engem meggyőzni! Mély tisztelettel kérem ezt hiszen valóban a tudásszomj vezet...

Válasz

Müller Kinga üzente 13 éve

Drága Houm!! Te a kákán is csomót kereső emberke vagy!!! :-D Ilyen is kell közénk,hogy minél jobban erősítse bennünk azt a hitet,hogy igen,mégis jó úton haladunk! Mert bizony minél jobban ellenerőként lépsz fel,mi annál jobban erősödünk...... és ez jó! Így tovább!!! További szép napot! :-)

Válasz

Si Ho üzente 13 éve

Aztán a kételyeimet erősíti az is, hogy az indiánok azért csak meghaltak időnként betegségekben...
Ma pedig sűrűn. Pedig parlagfű az ott is sok van.

Válasz

Si Ho üzente 13 éve

"ha bármilyen rendellenesség is van szervezetünkben, az őssejttek megszaporodnak általa és leküzdik a kórt!
"
Ez így túl egyszerű lenne, szerintem...
Azért jó lenne...
:-)

Válasz

Si Ho üzente 13 éve

"AMBRÓZIA! - VALAMIKOR AZ ISTENEK ELEDELÉNEK TARTOTTÁK – MA A SZERÉNY, DE MEGTISZTELŐ PARLAGFŰ NÉVVEL ILLETJÜK"
Ezt meg hol lehet leírva megtalálni?????

Válasz

Dr.Weixl-Várhegyi László üzente 13 éve

Szervusztok!
Mint a parlagfűvel kapcsolatos anyag szerzője, újabb anyagot adoik a parlagfű gyógyító hatásairól. Jómagam ezért fogyasztom minden nap. Őssejttermelést fokozó hatrása van a szervezetre, s ha bármilyen rendellenesség is van szervezetünkben, az őssejttek megszaporodnak általa és leküzdik a kórt!

Kiegészítő Weixl-Várhegyi László , a Parlagfű Védelmében c.irásához

AMBRÓZIA! - VALAMIKOR AZ ISTENEK ELEDELÉNEK TARTOTTÁK – MA A SZERÉNY, DE MEGTISZTELŐ PARLAGFŰ NÉVVEL ILLETJÜK.

By Daniel E. Moerman, Native American medicinal plants: an ethnobotanical dictionary
Az amerikai indián gyógynövénykönyv, KIVONAT:
Parlagfű - Ambrózia… és fajtái… több törzstől eredő közlések alapján
1. Akadozó havi vérzés: teája, ivásra és lemosásra, zúzott gyökere borogatásra
2. Apróbb bőrkiütések: levélfőzete
3. Aranyérre, vérző végbélre: levél és hajtás-tea, zúzat- pép borogatás
4. Csalánkiütésre: levél-lé, pép
5. Csökkenti a köhögést: a melegített levélpépje mellre borogatásnak
6. Csuklófájás: melegített levelekkel való borogatás,
7. Daganat: borogatás, - levéltea
8. Erősítő: teája
9. Fájások borogatására: zúzat, pép.
10. Fejbőr korpásodásra: tea öblítőnek
11. Fejbőr, egyéb betegségeire: teája
12. Fertőtlenítésre: növény leve, teája
13. Fogfájásra: borogatás zúzott gyökerrel
14. Gennyes sebekre: levél főzetet,
15. Gyomorgörcs: levéltea,
16. Hányingerre: levélpép borogatás
17. Hánytató: levél és hajtástea
18. Hasfájás: borogatás, levél és hajtástea
19. Hasgörcs: hajtás és levéltea
20. Hasgörcs: levéltea
21. Hashajtó: levél és hajtástea,
22. Hasmenés, hányás ellen: növény fiatalabb hajtásaiból készült tea:
23. Hasmenésre és bélvérzésre - növény zúzata, tea
24. Ideggyengeség: nyers gyökér rágása
25. Izomműködésre, izomgörcsre: termésének zúzata.
26. Megfázásra, lázra: Egész növény főzete jó,
27. Méhlepény eltávolításának könnyítése: tea
28. Menstruációs fájásokra: zúzott gyökér-tea és borogatás
29. Menstruációs vérzés szabályozására: zúzott levele, gyökere - borogatás, tea,
30. Nehéz szülés esetén: teája,
31. Rovarcsípés: fiatal levél-lével a bőrt bedörzsölni
32. Sebek lemosására: tea
33. Székrekedés: hajtás és levéltea
34. Szembetegségre: pép, zúzat ázata, borogatás
35. Szívre, agyvérzésre: gyökérből főzött tea
36. Tüdőgyulladásra: levél-pép
37. Véres- gennyes széklet: levél és hajtás-tea
38. Vérmérgezés megelőzésére, és ellen, és estén: levél pépje
39. Vérzékenységre levél, és hajtás tea,
40. Vérzéselállítás: levél és felső hajtás-tea
41. Zúzott, horzsolt sebekre: egész növényből készült tea-lemosás
Ugyanígy használták az állatok gyógyítására is.
Átfogóbban a Parlagfű – ambrózia…(fajták) gyógyító hatásairól:
Abortifacient Abortif ( orvosi) = A szokásosnál rövidebb idejű, enyhe lefolyású a gyógyító.
Analgetic, = fájdalom csillapító
Antidiarrheal = hasmenést gyógyító
Antiemetic =hányás elleni,
Antihemorrhagic = vérzés gátló
Antirheumatic = reuma elleni gyógyhatás
Blood medicine (prevent) = vértisztító
Ceremonial Medicine =
Cold remedy = meghűlésre
Cough Medicine = köhögést és abból eredő betegségek gyógyhatást kifejtő
Dermatological aid = bőr rendellenességekre, gyógyító hatású
Disinfectant = fertőtlenítő hatású
Emetic Plaint = hánytató
Eye Medicine = szemgyógyító
Febrifuge = erős lázcsillapító, a test károsítása nélkül
Gastrointestinal Aid = serkenti emésztőrendszer működését
Gynecological Aid = segíti a női szaporítószervek gyógyulását
Hearth Medicine = megfékezheti az agyvérzést
Laxative = hashajtó
Orthopedic Aid = elősegíti a csontváz, és a kötőizmok munkáját
Psychological Aid= lélektani zavarokat szüntet
Pulmonary Aid = gátolja a vérerek blokkolását
Strengthener plant = erősítő hatású
Tooth remedy= foggyógyszer
Veterinary Aid = hatékony az állatgyógyászatban,
A növényeknél: zsenge kukoricáról elijeszti a rovarokat.

Válasz

Eipl Jánosné üzente 13 éve

Köszi Erzsike! A parlagfűszezon már lezajlott, majd jövőre, ha addig meg nem ölnek a többiek.Parlagfűn kívűl van még ugyanis fehérüröm
penészgomba
kutya- és macskaszőr allergiám is.
Mit tehetnék? Szedem az allergiagyógyszereket, és mérgezem magam.

Válasz

Weixl-Várhegyi László üzente 13 éve

Szervusztok!
Látom, hogy féltek a parlagfű evésétől. Jómagam régóta fogyasztom. Több pralgfű allergiás is teát csinált a parlagfűből és akkor itta meg, amikor legjobban prüszkölt a parlagfű pollenjétől. Fél órán belül elmúlt minden allergiás tünete és teljesen jól lett.
Általában azok az allergiások, akik tehéntejet isznak!
Mellékelten átküldöm a Tiszta Hangok Rádió velem készített interjúját, amelyből választ kahat a kédéseire is:
http://tisztahangok.wordpress.com/2010/06/28/veixl-varhegyi-laszlo-termeszetgyogyasz/
Tisztelettel: W-V.László

Ui.: Átküldöm a tejles anyagot is:
(http://www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/cikkek/egeszsegunkert/5013)
Majd tervezem az e-témában kapott tapasztalatokat csokorba gyűjterni és feltenni a netre, meg akár erre az oldalra is.
Üdv.: Biolaci

Válasz

Szömöreiné Huszár Erzsébet üzente 13 éve

Kedves Eipl Jánosné!
Azt tudom tanácsolni hogy fokozott fogyasztással elmúlik az allergia / egy köröm
nagyságút első alkalommal / ha allergia tünet jelentkezik / nem hiszem / akkor
1 napot ki hagy és újra kell próbálni, szépen fokozatosan emelve a menyiséget.
Üdv. Zsóka.

Válasz

Eipl Jánosné üzente 13 éve

Ez mind szép, de ha nekem az allergiateszten konkrétan megjelent a parlagfűallergia, akkor nem hinném, hogy jót tenne, ha nekiállnék fogyasztani...Akkor hogyan is van ez?

Válasz

Pintér Erzsébet üzente 13 éve

Én is sokszor gondolkodtam ezen hogy a gyógyíthatatlan nak mondott betegségek hátterében,/pénz és a politika van/.Örülök hogy ezt a cikket elolvastam a parlagfűröl.Bízni fogok benne,és kipróbálom cukorbeteg kislányomon. köszönöm hogy feltetted ezt a cikket.
Erzsi

Válasz

hodaszine eva üzente 13 éve

Évek óta azon gondolkodom, hogy miért ie kell irtani a parlagfüvet? 5 éve falura költöztem és rájöttem, hogy az állataim nagyon szivesen eszik, én szeretem az illatát csak nem mertem elmondani senkinek, nehogy azt higgyék, hogy megbolndultam a nagy falusi életmód imádatomban.Hiszek a gyógynövények gyógyitó erejében, ezért is örülök, hogy elolvastam a parlagfűről ezt a sok érdekességet.Köszönöm.Éva

Válasz