[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Antibácsi.
Ha mi Istenben egyek volnánk, akkor miért fognak fegyvert népek egymás ellen.
Ezt az elméletet minden személyes gyűlölet és minden háború cáfolja.
Ha mindenki egy lenne Istenben akkor miért is vannak versengések?
Ha mindenki egy lenne Istenben akkor megvalósult volna már az elején a tökéletes harmónia.
De mivel az első emberpár sem tudott hűséges maradni Istenhez, és maguk az angyalok sem, így a szellemvilág megosztottsága gyakran ellentétet szül a földön élő népek között is.
ezért dívik ismét a zsidógyűlölet, cigánygyűlölőt, és sok hasonló.
Még Istentagadás sem lenne. De van és fennáll a sok sok feszültség, mely az emberiség ezer apró baja.
Ha meg az érzelmeddel teremteni tudnál akkor teremts nekem légyszíves a szemem láttára egy vödör cseresznyét, mert akkor elhiszem a teremtő erőről szóló részt az írásodból.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hou.
akkor te miért nem hagyod.
Miért foglalta el a szívedet más vezető aki távol tart az igazságtól és a Jézussal való személyes kapcsolattól.
Miért mész te busszal ezen az úton.
És miért pont az ellenkező irányba.
Vedd fel a túrabakancsodat és járj inkább azon az ösvényen ahol kevesen járnak, hogy ne a széles út végállomása legyen a te otthonod.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Tímea ez egy népszerű elmélet a kereszténység szétverésére. Tudnod kell India két nagy vallás hazája. Ott született a sámánisztikus hagyományokra építő hinduizmus és hindu hit szerinti újjászületési kényszer által indukálódott buddhizmus. Krisztus tanításai kicsit sem hasonlítanak ezen vallások tanításaira.
Pl aki hiszi a reinkarnálódást, az Krisztusban nem hihet...
Sok ilyen ütközés van. Ezért gondolja a keleti világ, hogy a kereszténység összeférhetetlen. Ez igaz is.
"Ti azt gondoljátok, hogy békét hozni jöttem a földre, pedig kardot..." Valóban Krisztus botránykő. Ezt mindenkinek meg kell értenie, kereszténnyé akar válni igazán.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Csba, az úthenger és a bicikli is egy irányban mehetnek, mégis, amit maguk mögött hagynak, az teljesen különböző:-)).
Ne higgy benne, hogy van jobb és rosszabb keresztény. Egyéni életutak vannak. Isten mindenkinek személyes Istene. A Szent Szellem által pedig minden keresztény személyes vezetésben részesül. (Ha hagyja)
Csaba, a szellemed még sokat kell fejlődjön. A Szent Szellem majd elvezet oda, ahová Ő akar. Ha te is akarod.
Mondom ez itt nem a hitviták helye. Ezzel a magam részéről ezt lezárom.
Örülök neked az Úrban és kívánom, hogy rátalálj a krisztusi szeretet ösvényére.. Amen

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szia Shing:-)
Igen, igen, igy utolag visszagondolva igazad van, Jézus maga a gyógyulás rezgésszintje. Ja és teljesen egyetértek azzal, amiket hosszasan irtál a hitről....stb:-)
Ja, van egy kérdésem, de ezt csak Neked cimzem Shing:-)
Jézus tényleg járt Indiában?

Kedves CsabaTényleg agresszív ez a hitéritősdi, pont ezért szimpatikus nekem a keleti vallások, mert nem akarnak mindenáron kizárólagosságot:-) Shing igazat beszél, tetszik:-)

Válasz

Papp Antal üzente 14 éve

Sziasztok!
A tudomány és a vallás nem ellenségek! Sokkal inkább összecsengenek mint azt a legtöbben hiszik bármelyik oldalon. Én taoistaként gondolok a világra amelyben sok minden elfér. Viszont komoly problémának tartom azt, amikor valaki kívülre helyezi a legfontosabb adományát amelyre az egész fizikai világ épül. Ez pedig a Teremtő képességünk. Mi teremtünk mindent az érzelmeink energiájával. Az érzelmeink pedig az ideájainktól függenek. A tehetetlenség érzése a legjobban korlátozó érzés. Amikor Istennek Tulajdonítunk minden eredményt amit elértünk, akkor magunkat vesszük semmibe, és Istent is tévesen, korlátozóan fogjuk fel. Isten nem avatkozik bele az életünkbe, miért is tenné. Mindannyian részei vagyunk. hiszen egyek vagyunk mindannyian benne. Az egész fizikai falóság csupán egy nagy játszótér, ahol a teremtés szabályait tanuljuk meg. A tanulási folyamathoz pedig a legszerencsésebb mosolyogni, mint ahogy Lao-ce teszi az ecetkóstolók képén. És mielőtt azt mondaná valaki, hogy velem még biztos semmi baj nem esett meg, csak azt mondom hogy sokkal több kijutott mint a legtöbbünknek. Pl 2,5 éves koromban leforráztam magam és 1%-om volt, de az elég volt. A hit nagyon fontos, és nem szabad kihúzni senki alól a talajt azzal hogy elvesszük a hitét, mondván, nem is Isten tette veled a csodát, hanem te magad, mert akkor lehet, hogy nagy bajt okozunk. A hitünk viszont jobb ha az igazsággal összecseng. De mi az igazság? Hát az amit én mondok! Hahaha.... Persze sokat lehet tanulni a mai korban már és már minden forrás elérhető. Csupán szelektálni kell, és észrevenni, hogy a dolgok mennyire összecsengenek ha kellő nyitottsággal állunk a vallásokhoz, a tudományokhoz, az ezoterikához, a médiumi közlésekhez, stb. Seth szavaival fejezném be mondókámat. " Reinkarnálódni fogsz, akár hiszel benne akár nem"

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Akkor te miért nem őt követed?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

És miben nyilvánul meg az agresszivitásom?

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Kedves Tímea nem értek most egyet veled. Krisztus gyógyításai előjelei a teljes, feltámadt, megújult világnak, ahol nincs halál, sem fájdalom, sem jajkiáltás...
Krisztus maga a teljesség. Jelenléte ezért önmagában a gyógyulás.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Csaba, te magad vagy agresszív és nem a történet, talán a szándékod sem.
Rettentően sokat kell még tanulnod...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hou.
Ha szerinted agresszív ez a történet, és agresszivitásból tettem közzé akkor tévedsz.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Jézus a gyógyítással kapcsolatban nem tanított a gyógynövényekről sem, a diétáról, a mozgás és sport fontosságáról, a gyógyszerek és a modern gyógyítási tudomány egy eszközéről sem. Akkor vajon ez azt jelenti, hogy ezek a gyógyító eszközök Isten ellenesek?????
Csaba, vedd már észre, két nagyon különböző dologról van szó, amikor a teremtés törvényeit vizsgáljuk a gyógyítás érdekében és teljesen más az is, amikor a HIT gyógyít, vagy Isten lép közbe valamilyen okból.
Ezeket a dolgokat senkinek sem szabadna összekeverni!!!!!!
A két dolgot úgy lehetne külön választani, hogy aki tanulja a természet tudományokat és azt gyógyításra alkalmazva felhasználja az Isten által adott törvényeket. Vallásossága csak abban segíti, hogy ezt szeretetben tegye.
A hittel gyógyítók nem tudják önmaguktól megismételni, amit elértek és csak egy idegen erő beavatkozásának tulajdonítható, ami történt.
A vallás nem gyógyításra való!!!
Jézus azért gyógyított és az keresztények, akik ezt az ajándékot kapják Jézustól, azok azért gyógyítanak, mert Isten könyörületes és Jeleket ad. Jeleket az eljövendő TELJES világról. Amíg ebben a homályos, rész szerint való világban élünk, addig fel kell használnunk a lehetőséget, amit Isten adott nekünk a hagyományos gyógyításra, a rendkívüli gyógyításokért pedig hálát kell adnunk Neki!
Csaba, ha összemosod ezt a kettőt, akkor ez nem szolgálja Isten Országát.
Csaba egy utolsó dolgot szeretnék még neked elmondani: én is átéltem a megtérést felnőtt korban. 19 évesen megkereszteltek és részt vettem egy híres ökumenikus karizmatikus keresztény közösség irányításában is.
Mikor kezdeti lelkesedésem elmúlt az Úr kivezetett a pusztába. Hitem rettenetesen próbára tette. Mégis megőrzött benne, ám szemem kitágította. Így jobban látom a világot. Nem keverem össze a hit kötelező dolgait az ajánlottakkal. Küzdök a hitemért mind a mai napig. Nincs már az életemben nyilvánvaló csoda és nem szerelmes vagyok már, hanem szerető...
Azonban látok és látom, hogy valóban sok gonosz csoda történik, látom, hogy rettenetesen eluralkodott a gonoszság ezen a földön. Látok azonban a jövőben egy olyan nemzedéket, akiket a keresztény vallásuk irányít és Istennek adnak vissza mindent, amit felfedeztek. Látom és Hiszem ezeket. Azt is látom, hogy ez a mai egész világrendszer, mely az önhittségre és a pénz imádatára épül összeomlik. Egy új világrend születik, talán még a mi időnkben, hiszen szaporodnak a jelek.
Ezek a dolgok a hit dolgai. A mi dolgunk, hogy Pál apostol tanácsát megfogadjuk: "Mindent vizsgáljatok meg és a jót tartsátok meg!"
Csaba, a vizsgálódás fontos dolog tehát.
A térítésről pedig csak ennyit: "Több legyet lehet fogni egy csepp mézzel, mint egy hordó ecettel." Néri Szt. Fülöp
Egyet biztosan mondhatok neked Csaba, ha azt hiszed, hogy másnak nincsenek drágakövei a zsebedben, csak neked, akkor nagyon rossz úton jársz.
Ez volt az utolsó válaszom a számodra, mert a hit kérdéseiben vitatkozni nem kívánok. Szavaimat azonban akár Krisztus üzenetének is veheted!
Ha így teszel rájössz az agresszív hittérítés és kiközösítés, a szektás elittudat ideje nagyon rég lejárt. A csendes ima, és Krisztus valódi erejének megélése a mindennapokban a keresztények feladata. Még azokon a "nehéz napokon" is, amelyekbe te valószínűleg még bele sem kóstoltál. Krisztus azt mondta:"arról ismerik fel az emberek, hogy hozzám tartoztok, hogy egymást szeretitek". Az agresszivitás nem igazi része a Krisztus testének. A lehengerlő mindentudás pedig támadásként hat.
Krisztus megígérte: aki követi Őt az fénylőn fog világítani az emberek közt. Életpéldája nagyon vonzóvá válik és akkor vallást tehet az Úrról. Az Úr pedig minden szavát Szent Szellemmel tölti el és annak szívét is, aki hallgatja őt. Ha ezt te nem tapasztalod, akkor még hiányzik belőled egy karizma, amely csak az Isten adománya: a SZERETET. Ezt kell még megtanulnod, kiimádkoznod, megszenvedned és akkor szavaid ereje maga lesz a bizonyosság életed és igazságod felől.
Őszinte tisztelettel és minden jót kívánva:
Majom testvéred.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem véletlen, hogy Jézus nem tanított a gyógyulásokkal kapcsolatban rezgésszintekről, hanem inkább hitről.
Jézus nem vakította az embereket, hanem őszintén beszélt minden dologról és minden dolog szellemi háteréről.
Még akkor is amikor elhagyták őt az őszintesége miatt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A mostanában alkalmazott Rezgésszint emeléses módszer ugyan divat, de a pszichológusok nagyom sok emelt rezgésszintű embert kezelnek skizofréniával és egyéb ezen keresztül bejövő lelki betegséggel.
A hitre való képtelenséged is lehet egy ilyen tünet.
Az apostolok cselekedetei, vagyis a z egyház létrejötte, Krisztus által van.
ez a hit is egy építő kő lenne az életedben, míg az a rezgésszint ami ezt most megakadályozza ép romboló, fejlődés gátló tényező nálad.
Kókler rezgésszint emelőknél az is előfordult már nem egy esetben, hogy felnőttkori autizmus üt be.
Egy feleség panaszkodott nemrég egy fórumon és mesélte el, hogy a férje járt egy ilyen rezgetőhöz és azóta nem tus beszélni.
nagyon elszúrhatott valamit az a z ember.
Az orvosok sok vizsgálat után megállapították, hogy autista a férfi.
Ez egy családi tragédia a sok közül.
A skizofrénia még rosszabb.
Jézusnál a megoldás mindenre, és ő az egyházban működik, nem a világban, ahogy azt előre meg is ígérte Péternek és a többi apostolnak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Molnár Judit:)
Én is nagyon nagy boldogságot kívánok Neked és a családodnak. Én hiszek Istenben, csak az Egyházban nem hiszek, ami intézményesítette Jézus szavait. Szerintem a gyógyulás rezgésszintváltás volt.

Válasz

Nagyné Molnár Judit üzente 14 éve

Kedves Timea.
Nagyon sajnállak, hogy ez a véleményed,erről a szerencsés gyógyulásról és ha Istenben
nem hiszel,akkor ugyan miben,Én a magam részéről kívánok boldog,egészséges és hitben gazdag életet az egész családnak.
További szép napot mindenkinek. Judit

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ajjaj, már megint egy cikk:)az Úr kereszteslovagjai fáradhatatlanok:-)Ámen

Válasz